09150566946

اصول سرمایه گذاری که همه باید بدانند

اصول سرمایه گذاری که همه باید بدانند

همه ‌کسانی که قصد دارند وارد بازار بورس شوند یا در حال حاضر سرمایه‌‌گذارانی موفق و البته شاید گاهی هم ناموفق هستند، آرزو دارند ثروت قابل‌توجهی را از طریق سرمایه‌گذاری در بورس کسب کنند. در بازار بورس مرتباً موقعیت‌هایی پیش می‌آید که شما می‌توانید از آن‌ها برای ارتقاء وضعیت مالی‌تان استفاده کنید. فقط لازم است برای دستیابی به این اهداف، نقشه‌راه مناسبی داشته یا با افراد حرفه‌‌ای این صنعت در ارتباط باشید. اول باید نیازهایتان را بشناسید! آگاهی کامل از موقعیت مالی و تعریف شفاف اهداف مالی‌تان، نخستین گام یک سرمایه‌گذاری موفق در بورس است. در ادامه کلیدهای حیاتی برای یک سرمایه‌گذاری موفق را مرور می‌کنیم.

۱ – اهداف و نیازهای خود را بشناسید

ممکن است اهداف متفاوتی برای دوره‌های مختلف زندگی خود داشته باشید. اما بسیار مهم است که با در نظر گرفتن نیازها و تمایلات خود اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت را تعیین کنید.

در این راه بهتر است از اصول تأیید شده سرمایه‌گذاری موفق پیروی کنید و به استقلال مالی برسید. همه ما می‌دانیم بازار سرمایه جذاب است و سرمایه‌گذاری موفق در آن جذاب‌تر. شما می‌توانید سهام شرکت‌های مختلف را خریداری کنید و در این بازار، حق انتخاب سرمایه‌گذاری با شماست. در فضای بورس ایران، فرصت‌های بی‌انتهایی وجود دارد و درعین‌حال اگر با این بازار بیگانه باشید، شاید شروع کار کمی سخت و پیچیده به نظر آید. با وجود این، جنبه مثبت بورس آن است که شما می‌توانید با دنبال کردن اصول و قواعد مشخصی، تا حد زیادی احتمال موفقیت را افزایش دهید و ریسک خود را در این مسیر کمتر کنید.

اصول سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری به معنای صرف‌نظر کردن از خوشی‌های کنونی و اختصاص دادن سرمایه با هدف بدست آوردن پول و سرمایه بیشتر در آینده است.

در سرمایه‌گذاری فاکتورهای متعددی وجود دارد، مشخص کردن زمانی که در اختیار دارید، میزان ریسک‌پذیری و سود موردانتظار، همگی در گرفتن تصمیمات سرمایه‌گذاری مهم هستند.

بنابراین اساس سرمایه‌گذاری همین است که شما مقداری پول برای چیزی اختصاص می‌دهید به امید اینکه فردا، سال بعد یا ده‌سال بعد سودی بدست آورید.

هنگامی که قصد سرمایه گذاری در بازارهای مختلف و اتخاذ راهبردی مناسب در این حوزه را دارید، باید در ابتدا به ظرفیت‌های خود توجه کنیم. پشتوانه مالی و مدیریتی از جمله فاکتورهای لازم برای اتخاذ راهبردی مناسب در سرمایه گذاری به شمار می‌روند. بدین ترتیب می‌توان میزان کلی سود و خطرات احتمالی پیش رو در این مسیر را مورد ارزیابی قرار داده و سپس اقدام به سرمایه گذاری کرد.

اصول سرمایه گذاری که همه باید بدانند

۲ – میزان تحمل ریسک خود را بدانید

  • همه سرمایه‌گذاری‌ها دارای درجات مختلفی از ریسک هستند. شما باید ابتدا میزان تحمل ریسک خود را با توجه به نیازها، تمایلات و توانایی‌های خود بشناسید و متناسب با آن عمل کنید. یک فرد ممکن است از فعالیت‌های پرمخاطره لذت ببرد، اما در مقابل فرد دیگر ثبات و امنیت را بیشتر ترجیح دهد.
  • یک فرد بازنشسته به‌جای درگیر کردن خود در ریسک سرمایه‌گذاری، ممکن است ترجیح دهد صرفا ارزش پول خود را حفظ کند.
  • یک فرد که میزان بدهی بالا و درآمد کمی دارد، ممکن است حتی از استرس شب‌ها نخوابد و تحمل ریسک بیشتری نداشته باشد.
  • یک فرد ثروتمند شاید به‌راحتی توان مدیریت ریسک خود را داشته باشد و بیشتر ریسک کند.

سرمایه‌گذاری با خرید سهام

وقتی صحبت از سرمایه‌گذاری در بورس و خرید سهام می‌شود، منظور ما خرید سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس تهران است.

وقتی شما مالک تعدادی برگه سهام یک شرکت باشید، در سود و زیان آن شرکت سهیم هستید. به عبارتی اگر فعالیت‌های آن شرکت سودآور باشد، شما نیز سود می‌برید و این سود در قالب افزایش قیمت سهام و پرداخت سود نقدی احتمالی به شما می‌رسد. ولی اگر آن شرکت ضرر کند، زیان شرکت در قالب کاهش قیمت سهام خواهد بود و به این صورت نیست که شرکت از سهامداران خرد بخواهد زیان شرکت را پوشش دهند!

مولد بودن سرمایه‌گذاری در بورس به این دلیل است که می‌توان سهامی را خرید که سود نقدی خوبی پرداخت می‌کند. برای یافتن اینگونه شرکت‌ها باید به گذشته آن شرکت‌ها پرداخت و میزان سود نقدی پرداختی شرکت‌ها را طی سالیان قبل بررسی کرد.

از سوی دیگر، با نگاه با تاریخچه بازدهی شاخص بورس در سال‌های گذشته، به راحتی می‌توان متوجه شد که بازدهی بورس طی سال‌های اخیر از بسیاری بازارهای سفته‌بازی (طلا، دلار) و بازار مسکن بالاتر بوده است.

۳ – اهداف خود را بودجه‌بندی و فرموله کنید

درآمد و میزان دارایی خود را مشخص کنید. پس از کسر هزینه‌های جاری و بدهی‌های خود، حال باید میزان مبلغی که برای رسیدن به هر یک از این اهداف نیاز دارید را حساب کرده و با زمان‌بندی جریانات نقدی خود ببینید که چقدر باید برای هرکدام پس‌انداز کنید.

  • دارایی، موجودی نقدی و غیر نقدی
  • بدهی و تعهدهای مالی کوتاه و بلندمدت
  • میزان درآمد فرد یا یک خانواده
  • وضعیت، نیازهای مالی و محل تأمین آن‌ها در زمان بازنشستگی
  • هزینه‌های روزانه زندگی
  • هزینه‌های اصلی و مهم طی دوران زندگی(مانند خرید خانه، اتومبیل و مسافرت‌های تفریحی)
  • هزینه‌های مرتبط با آینده فرزندان و جوانان(هزینه‌های تحصیل، ازدواج و کمک‌های مالی برای شروع زندگی مستقل)

۴ – گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری را ارزیابی کنید

۵ – طبق استراتژی متناسب با وضعیت خود سرمایه‌گذاری کنید

مرحله نهایی، تصمیم‌گیری در مورد ترکیب دارایی‌ها و انتخاب سرمایه‌گذاری مناسب است. پس از ارزیابی و تعیین نیازها و اهداف، میزان تحمل ریسک و با توجه به توازن بین ریسک و بازده موجود در بازارها، ترکیب سرمایه‌گذاری شما مشخص می‌شود.

سخن آخر

در پرسش به این سوال که در چه زمینه‌ای باید سرمایه‌گذاری کنیم می‌توان گفت راه‌های بسیار زیادی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف وجود دارد.

اما صرف‌نظر از زمینه‌ای که سرمایه‌گذاری در آن صورت می‌گیرد، بهتر است سرمایه‌گذاری فقط در دارایی‌های مولد انجام شود.

خرید دارایی‌های مولد که می‌تواند جریانات نقدی آتی برای شما به همراه داشته باشد، علاوه بر اینکه شخص با سرمایه‌گذاری اصولی در آنها می‌تواند به سود خوبی برسد باعث کاهش فعالیت‌های سفته‌بازانه می‌شود.

 

🔻🔻🔻🔻🔻
ویرا سرمایه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *