معرفی کتاب ۱۲۵ اصل موفقیت وارن بافت: روشهای وارن بافت در سرمایه گذاری و کسب و کار
کتاب ۱۲۵ اصل موفقیت وارن بافت: روشهای وارن بافت در سرمایه گذاری و کسب و کار به قلم ماری بافت و دیوید کلارک، شامل مجموعهاى از باورها و فرمانهایى است که برای رسیدن به موفقیت موظفید آنها را نه تنها در حوزه کسبوکار و سرمایهگذارى بلکه در تمام زندگى به کار بگیرید.
آیا بهدنبال مشاوری خوب برای موفقیت در کسبوکارتان هستید؟ وارن بافت (Warren Buffett) یکی از ثروتمندترین افراد جهان است؛ ماری بافت (Mary Buffett) و دیوید کلارک (David Clark) در این کتاب میخواهند از طریقت وارن بافت و پندهای او برای مسایل سرمایهگذاری صحبت کنند. خواندن این کتاب را سریعا آغاز کنید و بر ترسهایتان در زمینه سرمایهگذاری غلبه کنید.
جملات برگزیده کتاب ۱۲۵ اصل موفقیت وارن بافت (۱۲۵ Warren Buffett principles of success in management & investment in stocks):
– مدیریت کارتان همانند سرمایهگذارى کردن است، میزان سختى مدیریت آن مهم نیست. مادامى که شما مسئول انتخاب خود باشید، در قطار درست در حرکت هستید.
– وارن معتقد است که اگر شرکتى در بلندمدت خوب عمل کند قطعا قیمت سهام آن شرکت نیز بالا خواهد رفت و در نهایت در قیمت آن شرکت اثر مثبت خواهد داشت.
– اختلاف خیلى زیادى است بین شرکتى که در حال رشد است اما سرمایه زیادى را مىخواهد و شرکتى که در حال رشد است و به سرمایه زیادى هم نیاز ندارد.
– روشهاى بسیارى وجود دارد که بفهمیم در یک تجارت چه مىگذرد اما هرچه گفته شود باز برمىگردیم به زبان حسابدارى.
– مادامى که در حال انجام کارهاى نادرست زیادى هستید مىتوانید کارهاى درست بسیار کمى را در زندگىتان انجام دهید.
– به سهامها بهعنوان کسبوکارهاى کوچک نگاه کنید.
در بخشی از کتاب ۱۲۵ اصل موفقیت وارن بافت میخوانیم:
یک راز بزرگ در خرید و نگهداشت استراتژىهاى وارن وجود دارد. اگر سهامى را خریدى که شرکت مربوطه نیاز به سرمایهگذارى براى رشد دارد قیمت سهام شما رشد نخواهد کرد. دلیل آن این است که مرتب نیاز به تزریق سرمایه براى غرق نشدن شرکت در فضاى رقابتى وجود دارد.
اگر شما باید میلیاردها دلار براى تغییر استراتژى آینده بازاریابى یا محصول خود هر ۵ سال یک بار داشته باشید این میلیاردها دلار شماست که مىتوانست براى شرکتهاى جدید یا با پتانسیل خرج مىشد. اما شرکتى که نیاز چندانى به سرمایهگذارى ندارد و مىتواند هزینههاى خود را جوابگو باشد و عملکرد خوبى داشته باشد مىتواند درآمد هر سهم را بالا ببرد که به دنبال آن منجربه افزایش قیمت سهام خواهد شد.
به این دلیل بود که وارن شرکتهایى همچون ریگلى و کوکاکولا را به اینتل و جىام ترجیح داد. شرکتهاى ریگلى و کوکاکولا هرگز میلیاردها دلار صرف کارخانه و طراحى جدید ماشینآلات و محصولات نکردند و بهجاى این هزینهها سود به سهام آنها بازگشت در حالى که شرکتهاى اینتل و جىام باید مرتب میلیاردها دلار صرف طراحى و تجهیز مجدد کنند، در غیر این صورت در بازار رقابت عقب مىماندند. تجارتى که نیاز به سرمایه داشته باشد شما را پولدار نمىکند و تجارتى هم که نیاز به سرمایه نداشته باشد شما را هرگز فقیر نمىکند.