• کاغذ باطله و جعبه مقوایی موجود در ادارات ، چاپخانه ها ، کتابخانه ها و فروشگاه ها مواد اولیه برای بازیافت کاغذ و مقوا هستند که با کمک آنها خمیر کاغذ به دست می آید. این خمیر حاصل شده از بازیافت کارتن و مقوا برای تولید محصولات دیگری مثل کاغذهای بهداشتی ، کاغذ لاینر ، کاغذ تحریر ، چاپ و غیره به کار می رود.
شاخص های سرمایه گذاری بازیافت و تولید خمیر کاغذ:
ظرفیت تولید: ۳۰۰۰ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیر بنای تولبد: ۱۵۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۴٫۵ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۳۰ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۳۷ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۳٫۵ سال
شاخص های سرمایه گذاری بازیافت و تولید کاغذ:
ظرفیت تولید: ۴۰۰ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیر بنای تولبد: ۲۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۷۰۰ میلیون تومان
تعداد اشتغال: ۶ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۴۰ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۲٫۵ سال
شاخص های سرمایه گذاری تفکیک و پرس کاغذ:
ظرفیت تولید: ۱۵۰۰ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیر بنای تولبد: ۴۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۹۰۰ میلیون تومان
تعداد اشتغال: ۱۸ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۳۲ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۳٫۸ سال
• در حال حاضر حدود ۱۲۰ شرکت مختلف در زمینه بازیافت کاغذ در کشور فعالیت میکنند که بیشتر این شرکتها به تولید انواع مقوا و کاغذهایی که در صنعت بستهبندی به کار میروند اشتغال دارند که در این فرآیند حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن کاغذ بازیافتی در کشور تولید میشود. علاوه براین دو کارخانه چوب و کاغذ مازندران و کاغذ پارس نیز به تولید کاغذ در کشور اشتغال دارند که در مجموع ۱۲۰ هزار تن دیگر بر این رقم میافزاید که این دو شرکت هم در سالهای اخیر سرمایهگذاری خوبی در کاغذهای بازیافتی انجام دادهاند.
در حال حاضر بیشتر حجم کاغذهای وارداتی کاغذهای روزنامه و کاغذهای تحریر است که سطح تولید این نوع کاغذها در کشور کمتر از تقاضای بازار است.
• تولیدکنندگان کاغذ در ایران در ۲ بخش تولید کنندگان کاغذ بازیافتی و تولید کنندگان خمیر ویرجین تقسیم می شوند. در حال حاضر ایران در زمینه انواع کاغذ(به جز فلوتینگ) واردکننده محض هست .
• صنعت کاغذ و محصولات کاغذی از لحاظ تولید و مصرف در وضعیت متعادلی بوده و بخش مهمی از رشد ملایم آن ناشی از افزایش تقاضا در آسیا ، به ویژه هند و چین است که می تواند ناشی از جهانی شدن و باز توزیع ثروت در سطح جهان باشد. این روند به همراه رقابتی تر شدن فضای تجارت در صنعت ممکن است حتی به تهدید برتری کشورهای غربی به ویژه اروپایی در این صنعت منجر شود.