• بتن آماده یکی از قدیمی ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود. ترکیبات بتن عموما ماسه، سیمان، آب و افزودنی های بتن است. بتن آماده یکی از انواع مصالح ساختمانی است که به راحتی در قالب بتن به محل اجرای پروژه منتقل می شود. بسیاری از فعالان عرصه ی ساخت و ساز معتقد هستند که خرید بتن آماده بسیار از نظر اقتصادی می تواند به صرفه باشد.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت تولید: ۱۵۰۰۰۰ متر مکعب
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۸۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۱٫۸ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۶ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۳۱ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۴ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-تکنولوژی دردسترس
-جایگزینی بتن آماده با بتن های سنتی
-استفاده زیاد از بتن های آماده در ساخت و ساز
موانع و مشکلات:
-عدم رعایت استاندارد های لازم در فرایند تولید
-کوتاه بودن مدت نگهداشت بتن آماده
-مشکلات تامین سیمان
-رکود بازار و کم شدن میزان ساخت و ساز
-عدم قابلیت صادرات
• در حال حاضر که مسکن شرایط ویژه رکودی را از سر میگذراند، بخش اجرا هم دچار مشکلات خاص خود شده است و در این میان فرآوردههای حیاتی ساختمانها نیز گرفتار کشوقوسهای ویژه خود هستند. بتن، این محصول پراهمیت صنعت ساختمان پس از برونرفت از مشکلاتی که طی سالهای گذشته داشت این روزها گرفتار ماجرایی عجیب و قابلتأمل شده است. ماجرایی که اگر به آن توجهی ویژه صورت نگیرد مجموعه صنعت ساختمان را دچار مشکلات عدیده خواهد کرد؛ اما این بار مساله بتن تنها در عدم رعایت استانداردهای لازم در فرآیند تولید نیست، هرچند مشکل عدم تطابق با استانداردهای قابلقبول نیز همچنان یکی از معضلات این محصول تلقی میشود.
• درحال حاضر۷۰۰ واحد فعال تولید بتن آماده در کشور وجود دارد که سالیانه ۱۲۵٫۵میلیون تن بتن آماده تولید میکنند.بیشترین واحد فعال مربوط به استان خراسان رضوی به تعداد۶۵ واحد و ظرفیت تولید ۱۳ میلیون تن بتن آماده در سال میباشد.