• چین و اندونزی بزرگ ترین تولید کنندگان ماهی تیلاپیادر جهان میباشند.تیلاپیا، صنعتی با رشد بسیار خوب است، چرا که با نرخ رشدی بالاتر از ۷ درصد [از سال ۲۰۱۰] از ۳ میلیون تن به بیش از ۶ میلیون افزایش یافته است. انتظار می رود شاهد رشد کمتری باشیم، اما در ۲۰۲۰ هنوز هم مثبت است و رشد بیشتری در ۲۰۲۱ محقق شده. طبق برآوردهای مبتنی بر این بررسی، تولید چین در سال ۲۰۱۹ از ۱/۸ میلیون تن عبور کرد و در ۲۰۲۰ کاهش اندکی داشت، اما برای ۲۰۲۱ به بعد رشد تولید انتظار می رود.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت تولید: ۳۱ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۷۷۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۷۲۰میلیون تومان
تعداد اشتغال: ۱ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۲۱ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۴٫۵ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-رشد سریع
-مقاومت بالا در برابر طیف وسیعی از شرتیط زیست محیطی
-مقاومت نسبت به بیماری
-تغذیه از مواد غذایی کم ارزش
موانع و مشکلات:
-واردات قاچاق گوشت ماهی تیلاپیا
-نگهداری در شرایط قرنطینه
-مهاجم بودن این گونه و ـسیب به گونه های بومی
• فرانسه، انگلیس و ایتالیا، از جمله وارد کنندگان عمده ماهی تیلا پیلا در اروپا بوده و به عنوان یک ماهی پرورشی سود ده محسوب می شود. تیلاپیا، دومین ماهی پرورشی جهان بعد از کپور ماهیان به شمار می رود.
• مهمترین مزایای ماهی تیلاپیا، رشد سریع، مقاومت بالا در برابر طیف وسیعی از شرایط زیست محیطی، مقاومت نسبت به بیماری ها، تحمل بالا در برابر کیفیت پایین آب و تغذیه از مواد غذایی کم ارزش است.
• تولید این ماهی، آب کمی نیاز دارد و این موضوع برای اقتصاد کشاورزی ایران که با چالش آب روبرو است، امکان پرورش ان را در مناطق مرکزی و کویری می دهد. اگر ساکن مناطق نزدیک خراسان جنوبی هستید، پرورش ماهی تیلا پیلا، سود خوبی داشته و ظرفیت های اقلیمی نیز اجازه می دهد. چرا که ماهی تیلا پیلا در آب های شور و لب شور که در خراسان جنوبی وجود دارد، قابلیت تولید انبوه دارد. ماهی تیلا پیلا، با صرفه ترین آبزی قابل پرورش در مناطق کویری ایران است.