• گیاه کاکتوس که خاستگاه اصلی آن آمریکای شمالی و جنوبی است و در مناطق آفریقایی نیز وجود داشته و به دلیل ویژگیهایی که در زمینه نگهداری و مقاومت بالا در برابر کمآبی و مراقبت دارد امروزه طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است و بهصورت گسترده در اروپا، آسیا، آمریکا و تقریبا در تمامی مناطق جهان کشت میشود.در ایران هم این گیاه جذاب در مناطق مختلفی تولید و تکثیر میشود و طرفداران خاص خود را دارد و حتی در زمینه بازارهای صادراتی هم فرصتهایی وجود دارد.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت تولید: ۵۰ هزار عدد در سال
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۲۰۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۱٫۲ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۲ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۳۴ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۳٫۷ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-شرایط مناسب آب و هوایی کشور برای پرورش گونه های مختلف کاکتوس
-تکثیر نسبتا آسان کاکتوس از روش قلمه زنی
-مقاومت بالای کاکتوس در برابر کم آبی و بیماری
-استقبال رو به رشد از گیاه کاکتوس
-بازار صادراتی مناسب
موانع و مشکلات:
-مشکلات کاشت بذر
-وجود بذرهای تقلبی در بازار
-واردات قاچاق و غیر قانونی کاکتوس های آلوده
-طولانی بودن دوره رشد کاکتوس
• گیاه کاکتوس به دلیل داشتن مقاومت بالا و قیمت مناسب، طی دو – سه سال اخیر با استقبال چشمگیری مواجه شده که این امر افزایش واردات قاچاقی این محصول به ویژه از عراق را رقم زده است؛ قاچاقی که ممکن است حامل آلودگی باشد و محیط زیست و نباتات کشور را نیز تهدید کند.
• نرخ کاکتوسها در بازار ایران از ۱۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان متغیر است و بازار آنها آنچنان پر رونق است که حتی برخی از سایتها هم بهطور تخصصی به فروش کاکتوس میپردازند. کاکتوس حال خود به تنهایی بازاری جداگانه از سایر گلهای آپارتمانی در ایران دارد و به این واسطه افراد بسیاری از تولید، توزیع و فروش آن ارتزاق میکنند. آمار و ارقام دقیقی از میزان صادرات و ارزآوری این گیاه برای ایران وجود ندارد، اما مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی فارس سال گذشته گفته بود که ارزش صادرات هر ۵۶ گلدان کاکتوس و ساکولنتها با یک بشکه نفت خام برابری میکند. اشتغالزایی در این حوزه بالا است و کشورهایی مانند عراق، روسیه و قزاقستان از مشتریان کاکتوس ایران بودهاند.