بزرگترین سرمایه گذاران جهان از روش های مختلف برای موفقیت استفاده کرده اند و کلید سرآمدی آنها در بازدهی سرمایه هایشان روش های منحصر به فرد و پرهیز از تقلید در بازارهای سرمایه است.در این مقاله با تعدادی از این اشخاص آشنا شوید:
۱. بنجامین گراهام
بنجامین گراهام، اقتصاددان و سرمایه گذار انگلیسی، در سال ۱۸۹۴ در ایالات متحده آمریکا متولد شد و در سال ۱۹۷۶ درگذشت همچنین این فرد بیشتر به عنوان استاد و مربی وارن بافت شناخته میشود. وی نه تنها یک سرمایه گذار بود، بلکه کتابهایی نیز نوشت که بسیاری از سرمایه گذاران اصول و مبانی سرمایه گذاری موفق را از آنها آموختند، از جمله کتاب «سرمایه گذار هوشمند».
بنیامین بیشتر با دو استراتژی سرمایه گذاری شناخته می شود. تجزیه و تحلیل مالی و سرمایه گذاری با ارزش.ماهیت استراتژی سرمایه گذاری ارزشی این است که هر سرمایه گذاری ارزش بسیار بیشتری از آنچه سرمایه گذار پرداخت خواهد کرد. بنیامین به اهمیت تجزیه و تحلیل شرایط شرکت ها اعتقاد داشت و به دنبال شرکت هایی بود که ترازنامه قوی داشته باشند یا بدهی های کمی دارند، یا یک جریان نقدی بزرگ یا حاشیه سود بالاتر از متوسط داشته باشید. بنجامین گراهام بدون اینکه ریسک زیادی در بازار سهام انجام دهد، پول زیادی برای خود و مشتریانش به دست میآورد. این کار را تنها با تجزیه و تحلیل مالی برای یک سرمایه گذاری موفق انجام میداد.
۲. جان تمپلتون
جان تمپلتون یکی دیگر از سرمایه گذاران موفق در دنیا به شمار رفته که موسس صندوق سرمایه گذاری مشترک نیز بوده است. روش سرمایه گذاری او که از سال ۱۹۳۹ آن را در پیش گرفت این بود که سهام شرکتهایی که زیر ۱ دلار قیمت داشتند را خریداری میکرد. رقم این سرمایه گذاریها در مجموع چیزی در حدود ۱۰ هزار دلار میشد. بعد از گذشت چهار، پنج سال برخی از شرکتها دچار ورشکستگی میشدند اما برخی دیگر به موفقیتهای بزرگی رسیده بودند. نتیجه این سرمایه گذاریها این بود که سرمایه ۱۰ هزار دلاری جان تمپلتون به ۴۰ هزار دلار افزایش پیدا کرد. بنابراین ایده سرمایه گذاری در سهامهای مختلف برای اولین بار به ذهن این شخص رسید. امروزه یکی از توصیههای مهم به افرادی که قصد دارند تا در زمینه رمز ارز و یا سهام سرمایه گذاری کنند این است که سعی کنید سبد سرمایه گذاری خود را متنوع قرار دهید.
این سرمایه گذار موفق عقیده داشت که بهترین سود را زمانی میتوانید کسب کنید که به سراغ سهامهایی بروید که دیگران به آنها توجه نمیکنند. به دلیل توانایی تجزیه و تحلیل بالایی که داشت توانست چندین صندوق سرمایه گذاری بین المللی موفق را تاسیس کند. او در سال ۱۹۹۹ از مجله Money عنوان ″بزرگترین خریدار سهام قرن در جهان″ را به خود اختصاص داد. این سرمایه گذار بریتانیایی از ملکه الیزابت دوم به دلیل موفقیتهای فراوان خود نشان شوالیه را دریافت کرد.
۳. توماس روو پرایس، جونیور
تاجر و سرمایه گذار آمریکایی توماس روو پرایس، پدرخوانده پدربزرگ سرمایه گذاری در رشد است و این استراتژی به معنای سرمایه گذاری در سهام شرکت های کوچک یا نوظهور است که انتظار می رود رشد کنند و سود خود را افزایش دهند.
او بیشتر بر سرمایه گذاری بلند مدت متمرکز بود و نظم، تحقیق و تداوم مهمترین عواملی بود که به موفقیت وی در طول فعالیت سرمایه گذاری اش کمک کرد.
۴٫ پیتر لینچ
پیتر لینچ از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۹۰ مدیریت ″صندوق سرمایه گذاری مشترک فیدلیتی ماژلان″ را برعهده داشت. صندوق سرمایه گذاری فیدلیتی احتمالا یکی از شناخته شدهترین صندوقهای سرمایه گذاری در جهان به شمار میرود. در این مدت، داراییهای این صندوق سرمایه گذاری را از ۱۸ میلیون دلار به ۱۴ میلیارد دلار افزایش داد. به دلیل مدیریت فوق العاده او، پیتر لینچ به عنوان یکی از سرمایه گذاران موفق در جهان شمرده میشود. هنگامی که مدیریت فیدلیتی را بر عهده داشت به مدت یازده سال بازده سالانه ۲۹ درصد داشت که منجر به شکسته شدن شاخص S&P500 شد.
عواملی که به عنوان ملاکهای موفقیت این شخص شمرده میشود بسیار زیاد هستند اما برخی از آنها شناخته شدهتر هستند. او معتقد بود که یک سرمایه گذار باید انعطاف پذیر و متواضع بوده و سعی کند از اشتباهات گذشته خود درس بگیرد زیرا این مساله جلوی شکستهای بیشتر او را خواهد گرفت. توصیه مهم بعدی این بود که قبل از اینکه اقدام به خرید هرگونه سهامی کنید باید بتوانید دلیل خود را به صورت منطقی و کامل توضیح دهید تا جلوی هرگونه خرید هیجانی گرفته شود. یکی دیگر از توصیههای لینچ این بود که شما زمان زیادی برای شناسایی و شناخت شرکتهای استثنائی دارید پس بهتر است قبل از سرمایه گذاری به خوبی تحقیقات خود را به اتمام برسانید.
۵٫ جان نف
سرمایه گذار آمریکایی جان نف در سال ۱۹۶۴ به “مدیریت Wellington” پیوست و بیش از ۳۰ سال کار کرد و سه صندوق سرمایه گذاری آن را مدیریت کرد. نسبت پایین به درآمد و سودآوری بالا استراتژی وی بود و صندوق ویندزور را به مدت ۳۱ سال مدیریت کرده و به بازده سرمایه گذاری ۱۳.۷ درصد سالانه دست یافت.
۶٫ جورج سوروس
جورج سوروس بیشتر به عنوان مردی شناخته میشود که توانست بانک انگلستان را شکست دهد. ماجرا از این قرار است که در سال ۱۹۹۲ این شخص، کل صندوق سرمایه گذاری خود به نام ″کوانتوم″ را روی کاهش ارزش پوند شرط بندی کرد. این اتفاق منجر به سقوط ارزش پوند انگلستان شد و در مقابل سوروس سودی در حدود یک میلیارد دلار کسب کرد. البته بسیاری از افراد او را به دلیل کاهش ارزش ارزهای آسیای شرقی از جمله ژاپن سرزنش میکنند.
او که جز سرمایه گذاران موفق به شمار میرفت در سال ۱۹۷۳ شرکت مدیریت سرمایه سوروس را تاسیس کرد. بعدتر این شرکت به ″گروه سرمایه گذاری کوانتوم″ تغییر نام داد. گروه کوانتوم صندوقهای تامین سرمایه دارای مالکیت خصوصی هستند که در لندن، نیویورک، هلند و جزایر کایمن مستقر هستند. تخصص جورج سوروس روی روندهای کلان اقتصادی در بازار کالاها و اوراق قرضه بود.
۷٫ جسی لیورمور
سرمایه گذار آمریکایی جسی لیورمور تحصیلات رسمی نداشت ولی یکی از مشهورترین دلالان سهام در جهان است. او از اوایل نوجوانی پیش بینی (گمانه زنی) در بورس را آغاز کرد و هنگامی که ۱۶ ساله بود بیش از هزار دلار سود کسب کرد.
جسی سالها به طور غیرقانونی در بورس اوراق بهادار از طریق شرکت های کارگزاری که مجوز معامله در اوراق بهادار را نداشتند کار می کرد و استراتژی سرمایه گذاری کوتاه مدت در سهام را دنبال می کرد.
۸٫ جان جک بوگل
جک بوگل بنیانگذار گروه ونگارد یکی دیگر از سرمایه گذاران موفق است. اغلب مردم او را با ″صندوقهای سرمایه گذاری با هزینه کم″ میشناسند. بوگل در سال ۱۹۷۵ ″صندوق سرمایه گذاری مشترک ونگارد″ را تاسیس کرده و آن را به یکی از بزرگترین و معتبرترین حامیان مالی در جهان تبدیل کرد. او از دانشگاه پرینستون فارغ التحصیل شده و برای کار جذب شرکت مدیریتی ولینگتون شد. در آن جا به سرعت درجات ترقی را طی کرده و به سمت ریاست این شرکت انتخاب شد. چند سال بعد به دلیل اشتباهی که در ادغام این شرکت با یک کمپانی دیگر کرد، از ریاست اخراج شد. بوگل با یک ایده جدید، شرکت ونگارد را به دومین صندوق سرمایه گذاری مشترک بزرگ در دنیا تبدیل کرد.
جان جک بوگل نیز مانند دیگر سرمایه گذاران موفق، قوانین خاص خود را دارد. او معتقد است که برای سرمایه گذاری باید صندوقهای کم هزینه را انتخاب کرده و هزینههای اضافی مشاوره برای سرمایه گذاری را به دقت زیر نظر داشت. همچنین بهتر است از عملکرد گذشته یک شرکت فقط برای تعیین ثبات و ریسک استفاده کرده و بیش از حد روی ارزیابی تمرکز نکنید. بوگل به افردی که علاقمند به حوزه سرمایه گذاری هستند توصیه میکند تا مراقب داراییها بوده و سبد سرمایه گذاری خود را برای طولانی مدت نگه دارید. معروفترین کتاب او به نام ″سرمایه گذاری عقل سلیم″ بوده که بسیاری از دیدگاههای خود درباره مدیریت را در آن به اشتراک گذاشته است.
۹٫ وارن بافت
وارن بافت به عنوان یکی از مشهورترین سرمایه گذاران موفق در جهان شناخته میشود. عاملی که باعث شهرت این سرمایه گذار شده، میزان سرمایهای بوده که با آن کار را شروع کرده و با سرمایه گذاریهای موفق پی در پی تبدیل به رقم خارق العادهای شده است. بافت قبل از اینکه شراکت در کسب و کار را شروع کند ۱۲ هزار دلار در سال درآمد داشت. امروزه دارایی این فرد به رقم ۵۰ میلیارد دلار رسیده است. تمرکز وارن بافت روی خرید شرکتهایی بوده که قیمت پایینی داشته و سپس با بهبود آن از طریق مدیریت یا دیگر تغییرات لازم، سهام آن شرکت را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد. .ارن بافت به دلیل دوری از صنایع مبتنی بر فناوری انتقادات زیادی را دریافت کرده است اما پایبندی به اصولی که از آن اطلاع دارد، باعث شده تا بتواند بازدهی شگفت انگیزی را در سرمایه گذاریهای خود داشته باشد. کتاب بیوگرافی وارن بافت با نام The Snowball: Warren Buffet and the Business of Life را میتوانید مطالعه کنید تا از دانش این فرد برای ارتقای دانش خود بهره ببرید.
۱۰٫ فیلیپ فیشر
فیلیپ فیشر، پدر سرمایه گذاری در سهام در حال رشد، یکی دیگر از سرمایه گذاران موفق این لیست به شمار میرود. او در سال ۱۹۳۱ شرکت سرمایه گذاری خود به نام Fisher & Company را تاسیس کرده و تا زمان بازنشستگی در سن ۹۱ سالگی در سال ۱۹۹۹، مدیریت آن را بر عهده داشت. تمرکز اصلی فیلیپ فیشر روی سرمایه گذاری بلند مدت بود. او در سال ۱۹۹۵ سهام موتورولا را خریداری کرده و تا زمان مرگش در سال ۲۰۰۴ آن را حفظ کرد.
این سرمایه گذار موفق لیستی از ویژگیهای مهمی که باید هنگام جستجو در سهامها به آن دقت داشت، تهیه کرده است. در این لیست تاکید دارد که باید بر هر دو جنبه مدیریتی و تجارتی تمرکز داشته باشید. ویژگی های مهم مدیریتی که به دیدگاه فیشر نباید از آنها غافل شد شامل صداقت، حسابداری محافظه کارانه، چشم انداز بلند مدت، آمادگی برای تغییرات، کنترل مالی و توجه به سیاستهای پرسنلی میشود. علاوه بر این مدیران در زمان تجارت باید توجه خود را به مسائلی از جمله حاشیه سود بالا، بازده سرمایه بالا، تعهد به تحقیق و توسعه، موقعیت پیشرو در صنعت و محصولات نیز بدهند. اگر قصد دارید تا بیشتر با دیدگاههای این سرمایه گذار موفق آشنا شوید کتاب Common Stock and Uncommon Profit به قلم او را میتوانید مطالعه کنید.
۱۱٫ بیل گراس
بساری از افراد بیل گراس را پادشاه اوراق قرضه میدانند زیرا مدیر اصلی صندوق اوراق قرضه در جهان به شمار میرود. او که بنیانگذار و مدیر ارشد شرکت PIMCO بوده به همراه تیمش بیش از ۱.۹۲ تریلیون دلار دارایی با درآمد ثابت را تحت مدیریت خود دارند. PIMCO یک شرکت سرمایه گذاری امریکایی بوده که تمرکز خود را روی اوراق قرضه و مدیریت درآمد ثابت جهانی قرار داده است.
سبک سرمایه گذاری او به صورتی بوده که بیشتر تمرکزش روی خرید اوراق قرضه است. او که یکی از سرمایه گذاران موفق دنیا به شمار میرود، معتقد است که سرمایه گذاری بلند مدت بر دو پایه استوار بوده: توانایی تدوین یک چشم انداز بلند مدت و داشتن ترکیب ساختاری صحیح در سبد سهام برای رسیدن به آن چشم انداز. از نظر گراس چشم انداز بلند مدت باید حدود ۳ تا ۵ سال باشد. با این میزان پیش بینی میتوان از ضربههای هیجانی که سرمایه گذاران به بازارها وارد میکنند، در امان بود. در سال ۱۹۹۶ بیل گراس اولین مدیر پورتفولیو به دستی بود که به دلیل آنالیز دقیق اوراق قرضه، نام خود را وارد ″تالار مشاهیر انجمن تحلیلگران″ کرد.
۱۲٫ کارل ایکان
کارل ایکان در دنیای مالی به عنوان یک سرمایه گذار فعال و متعصب شناخته میشود. شیوه سرمایه گذاری او ارزشی بوده و به این شکل است که به دنبال شرکتهایی با مدیریت ضعیف میگردد. سپس میزان سهام کافی برای وارد شدن به هیئت مدیره را تهیه میکند و هنگامی که قانونا اجازه رای دادن دارد مدیر ارشد را برکنار کرده و فردی را به سمت مدیریت میرساند که معتقد است برای رسیدن به نتایج خوب حیاتی است. او در سی سال گذشته موفقیتهای زیادی در این زمینه کسب کرده است بنابراین میتوانیم او را یکی از سرمایه گذاران موفق به حساب بیاوریم.