09150566946

انواع فیبوناچی

معامله بر اساس تراز های فیبوناچی

ترازهای فیبوناچی ابزار بسیار قدرتمندی در معاملات است. معاملات می‌تواند فقط بر اساس این تراز ها و یا بر اساس ترکیبی از این تراز ها با روش‌های دیگری مثل نمودار های شمعی، اندیکاتور ها و پترن ها انجام شود.

برای قرار دادن ترازهای فیبوناچی در چارت ابتدا باید مقادیر حداکثر و حداقل مهم چارت را بیابیم. این امر ممکن است نیازمند برگشت به عقب به مدت چند روز یا حتی چند هفته باشد. برخی از معامله گران این ترازها را روی قالب های زمانی مختلفی تا هفتگی و ماهانه قرار می دهند که این ترازها می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. همگرائی ترازهای فیبوناچی می تواند با قرار دادن ترازهای فیبوناچی در قالب های زمانی مختلف ، پدید آید. وقتی همگرائی پدید می آید، این ترازها می توانند مهم تر قلمداد شوند. همچنین همگرائی ترازهای فیبوناچی با ترازهای حمایت و مقاومت و خطوط روند نیز مهم است.

 

انواع فیبوناچی

دسته اول) فیبوناچی بازگشتی

الف ـ فیبوناچی بازگشتی داخلی (Retracement)

ب ـ فیبوناچی بازگشتی خارجی (Extension)

دسته دوم) فیبوناچی پروجکشن (Projection)

دسته سوم) فیبوناچی انبساطی (Expansion)

 

فیبوناچی بازگشتی داخلی (Retracement)

شاید بتوان گفت که مهمترین ابزار فیبوناچی همین ابزار است. در واقع فیبوناچی اصلاحی کاربرد بسیار بیشتری نسبت به سایر موارد دارد. با استفاده از فیبوناچی اصلاحی میتوانیم درصدهای احتمالی برای پایان یک حرکت اصلاحی را تخمین زده و نقاط ورود مناسبی را بدست بیاوریم.

درصدهای فیبوناچی اصلاحی عبارتند از:

۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۰٫۷

درصدهایی که در بالا اشاره شد، مهمترین درصدهای فیبوناچی اصلاحی می باشند. البته از بین این درصدها، ۶۱٫۸ که معروف به درصد طلایی می باشد اهمیت بیشتری دارد و اکثر حرکات اصلاحی در ۶۱٫۸ به اتمام میرسند.

300x249 - انواع فیبوناچی

فیبوناچی بازگشتی خارجی (Extension)

فیبوناچی گسترشی یا همان Fibonacci Extension ابزاری است که بیشتر به منظور تعیین اهداف قیمتی استفاده می شود. البته برخی افراد نیز از فیبوناچی اکستنشن برای بدست آوردن نقاط ورود استفاده می کنند که معمولا به صورت ترکیبی با فیبوناچی پروجکشن می باشد.

ھمانگونه که در فیبوناچی Ret گفته شد زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کنددر بازه ھایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت ھای قبلی دارد و آنگاه روند غالب خودرا مجددا آغاز می کند. این امر در فیبوناچی Extension نیز صادق است لیکن به جای آنکه این تصحیح تا بخشی از روند اولیه اتفاق بیفتد (تراز های فیبوناچی بازگشتی ) تاکل حرکت و حتی اندکی بیشتر از آن اتفاق می افتد و آنگاه حرکت اصلی روند مجددا درھمان سمت آغاز می شود. درواقع قیمت درزمان تصحیح حرکت خوداز نقطه کف ( روند صعودی ) و سقف (روند نزولی ) خودفراتر می رود.

براین اساس فیبوناچی Ext ابزاری است که نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد ھر موج را برای ھدف ھای قیمتی جلوتر پیش بینی میکند. سطوح خارجی مهم: %۱۲۷٫۲ ، ۱۶۱٫۸ ، ۲۶۱٫۸ ، ۴۲۳٫۶  .بازار پس از یک موج صعودی یا نزولی در ترازھای فیبوناچی ext مانند ۱۲۷٫۲ و ۱۶۱٫۸ و ۲۶۱٫۸ و به ندرت ۴۲۳٫۶ درصد و درصدھای محاسبتی بالاتر …می تواند بازگشت داشته باشد.

1 2 300x225 - انواع فیبوناچی

فیبوناچی پروجکشن (Projection)

ابزار فیبوناچی پروجکشن، هم برای بدست آوردن اهداف قیمت و هم برای یافتن نقاط ورود به کار می رود. همچنین این ابزار برای یافتن حرکات متقارن (Symmetry) بسیار کاربردی است. یکی از تفاوت های عمده فیبوناچی پروجکشن با دو مورد قبلی در این است که در اینجا ما از سه نقطه برای رسم فیبوناچی پروجکشن استفاده می کنیم.

فیبوناچی پروجکشن شامل دو سطح ۱۰۰ و ۱۲۷ و  ۱۶۱٫۸ می باشد که البته سطح ۱۰۰% به دلیل اینکه برای حرکات متقارن استفاده می شود اهمیت بیشتری دارد. اما بعضا دیده می شود که قیمت به سطح ۱۶۱٫۸ نیز واکنش های خوبی نشان می دهد.

2 3 300x193 - انواع فیبوناچی

چند نکته:

  • از پروجکشن به تنهایی استفاده نکنید ، حتما در کنار آن اکستنشن هم بکار ببرید.
  • درصدهای مهم ۱۰۰ ، ۱۲۷ و ۱۶۱ می باشد.
  • از پروجکشن در جهت روند استفاده میشود.
  • از این ابزار برای شناسایی تارگت و پایان حرکت روند اصلی استفاده می شود.
  • فیبوناچی پروژکشن(PRO) در متاتریدر به‌اشتباه از فیبوی Exp نام‌برده شده است، درحالی‌که Pro باید نام گذاری می‌شد، ولی در Dynamic Trader به عنوان Apps نامیده می‌شود.

 

فیبوناچی انبساطی (Expansion)

این ابزار شباهت بسیار زیادی به ابزار فیبوناچی پروجکشن دارد و ادامه یک روند صعودی یا نزولی را تا نقطه پایان آن محاسبه می کند. تنها تفاوت بین این دو ابزار این است که فیبوناچی انبساطی از ۲ نقطه و فیبوناچی پروجکشن از ۳ نقطه استفاده می کند. از ابزار فیبوناچی انبساطی عمدتاً برای شناسایی هدف بعد از شکست سقف یا کف ها، کانال ها، پرچم ها، الگوی های مثلث، الگوی سر و شانه و … استفاده می شود.

با استفاده از ابزار فیبوناچی اکسپنشن، می توان ھدفھای احتمالی قیمت را پس از دوره اصلاح قیمت ھا مشخص کرد. به علاوه، از فیبوناچی اکسپنشن می توان برای تخمین موج سوم الیوت نیز کمک گرفت. برای ترسیم ترازھای فیبوناچی اکسپنشن از ترازھای منفی فیبوناچی اکستنشن استفاده می کنیم. درصدهای مهم ۱۱۳- ، ۱۲۷ – و ۱۶۱ –  و ۲۶۱٫۸ – می باشد.

🔻🔻🔻🔻🔻
ویرا سرمایه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *