◊ اگر به تاریخچه کشتارگاهها نظر افکنیم ملاحظه می کنیم که قبل از اینکه کشتارگاهها به شکل امروزی پدید بیاید و کشتار ها در محل خاصی متمرکز گردند,هر گوشت فروشی در جوار مکان خود دام مورد نیاز خودراذبح میکردو بدون رعایت موازین بهداشتی اقدام به فروش گوشت میکردندکه این سلامت اهالی شهر را به مخاطره میانداخت.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت کشتار: ۹۶۰۰۰ قطعه در روز
نرخ برابری دلار: ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۵۳۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۱۶٫۲ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۵۱ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۲۹ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۴ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-بازار صادراتی مناسب
-مصرفی بودن گوشت سفید به دلیل قیمت مناسب تر
-جمعیت بالا مسلمانان منطقه و تقاضای گوشت طیور با ذبح اسلامی
موانع و مشکلات:
-مشکلات دفع ضایعات و پسماند ها
-فروش مرغ بصورت زنده
-کشتار طیور به صورت غیرمجاز
-وجود کشتارگاه های سنتی و فرسوده
-ضریب بالای فسادپذیری لاشه های کشتار زنده
-پایین بودن میزان بهره برداری از کشتارگاه های صنعتی موجود نسبت به ظرفیت اسمی
◊ در ابتدا دولتها به کمک شهرداریها اقدام به ساخت مکانهای ذبح دام به صورت بهداشتی نمودندو سپس این امر به بخش های خصوصی سپرده شد .اما پس از مدتی این قضیه احساس شد که کنترل و تصدی دولت بر کشتارگاهها لازم است.ناگفته نماند که در برخی کشور ها هنوز کشتارگاههای خصوصی وجود دارد لکن فعالیت آنها تحت نظر سازمان بازرسی گوشت همان کشور صورت گرفته و کنترل و بازرسی نیز به گونه کشتارگاههای دولتی توسط دامپزشکان و بازرسان ذیصلاح انجام میگیرد.
◊ مقدار تولید گوشت انواع طیور در کشتارگاه های کشور در فصل زمستان سال ۱۳۹۹، بر اساس وزن لاشه های قابل مصرف کشتار شده ۴۷۲٫۷ هزار تن بوده است.تعداد انواع طیور زنده وارد شده به کشتارگاه های کشور، ۲۴۸ میلیون قطعه به وزن ۶۱۱٫۷ هزار تن بوده، که تعداد ۲۴۶٫۵ میلیون قطعه از آن به خط کشتار رسیده و از این تعداد نیز ۲۴۵ میلیون قطعه لاشه قابل مصرف به بازارعرضه شده است.تعداد لاشه های قابل مصرف ماکیان(مرغ و خروس) کشتار شده ، ۲۳۹ میلیون قطعه،تعداد لاشه های بوقلمون، ۷۱۰ هزار قطعه، تعداد لاشه های بلدرچین ۲٫۵ میلیون قطعه و تعداد لا شه های قابل مصرف سایر انواع طیور کشتار شده ۲٫۵ میلیون قطعه بوده است.