• یکی از فعالیت های پرورش در خصوص سایر ماکیان ، پرورش بلدرچین صنعتی است . پرورش بلدرچین با فاصله ی نسلی کوتاه یکی از فعالیت های زیر شاخه ی طیور محسوب شده که شروع فعالیت آن بعد از انقلاب شروع شده و در اکثر نقاط ایران تسری یافت . پرورش بلدرچین از جمله فعالیت هایی محسوب می شود که کل فعالیت از تولید تخم نطفه دار تا نهایت کشتار و بسته بندی در داخل یک مجموعه انجام می گیرد . بنابر این پرروش و مدیریت آن از حساسیت بالایی برخوردار است و چنانچه یکی از حلقه های زنجیر که به ترتیب مادر ، جوجه کشی ، واحد گوشتی ، کشتار ، بسته بندی و انجماد است دچار لغزش و کندی شود خیلی سریع بر روی قسمت های مختلف تاثیر گذار خواهد بود .
• این پرندگان وحشی بسیار مقاوم و سر سخت هستند و برخلاف بسیاری دیگر از پرندگان و حیوانات مزرعه، آنها به راحتی بیمار نمیشوند تا زمانی که محیط آنها از کود دفع نشود و آنها را در یک مکان کوچک جمع نشوند، بلدرچین دارای مشکلات بهداشتی کمی نسبت به سایر پرندگان مزرعه دارند. تقاضا برای محصولات بلدرچین در بازار رو به افزایش است. ثابت شده است که این محصولات دارای چربی کم و پروتئین بالایی هستند. قیمت گوشت و تخم مرغ نیز مناسب است.
شاخص های سرمایه گذاری:
ظرفیت تولید: ۳۰ هزار قطعه در هر دوره
مساحت زمین: ۳۵۰۰ متر مربع
مساحت زیربنا: ۸۰۰ متر مربع
سرمایه گذاری ثابت: ۱٫۵ میلیارد تومان
هزینه تجهیزات: ۳۰۰ میلیون تومان
نرخ بازدهی داخلی: ۳۱ درصد
مدت زمان بازگشتت سرمایه: ۴ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-مقاومت بلدرچین در برابر بیماری ها و تلفات کم
-بازدهی و تولید مثل نسبتا سریع نسبت به سایر پرندگان
-امکان پرورش با تراکم بالا
-بازار مصرف رو به رشد
موانع و مشکلات:
-حساسیت بالا بلدرچین به تغییرات دما و سروصدا
-مشکلات بازاریابی برای فروش گوشت و تخم بلدرچین
-سالن نگهداری
• بلدرچینها دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را از سایر طیور متمایز کرده و صنعت پرورش بلدرچین را با تمام مشکلات وسختی ها به یک صنعت سود آور بدل کرده است.شیوع کرونا باعث شده که مردم از بلدرچین استقبال بیشتری کنند؛ به طوری که امسال تقاضای خرید بلدرچین ۳ برابر بیشتر از سال های قبل شده است و تهران نیز نسبت به استانهای دیگر بیشترین مصرف را دارد.با توجه به مزیت اقتصادی و اشتغالزایی این پرنده که پلکان اولیه صنعتی شدن و پیشرفت را طی مییکند، حمایتهای بیمهای و اختصاص تسهیلات بخش توسعه کشاورزی برای توسعه، تکمیل و تجهیز واحدهای پرورشی را میطلبد چراکه اکنون از مهمترین مشکلات این صنعت در استانهای پرورشدهنده تامین نهادهها و آشفتگی بازار فروش نهاده ها مطرح میشود.