09150566946

آشنایی با شرکت‌ها و آگاهی از نوع و زمینه‌ی فعالیت آن‌ها

anvae sherkat 768x431 1 - آشنایی با شرکت‌ها و آگاهی از نوع و زمینه‌ی فعالیت آن‌ها

انواع شرکت ها و تعریف آنها

همانطور که از نام شرکت پیداست، اشخاصی (حداقل دو نفر) برای به دست آوردن منافع مالی با یکدیگر همکاری کرده و مجموعه ای را تشکیل می دهند. این اشخاص با قراردادی سهم هر کس را در هزینه و درآمد مشخص می کنند. لازم به ذکر است که خیلی ها بدون آن که شرکتی ثبت کنند، به همین شکل با یکدیگر همکاری کرده و درآمد دارند، تنها تفاوت آن ها این است که فعالیت خود را به صورت رسمی ثبت نکرده اند. شرکت ها به دو دسته تجاری و مدنی تقسیم می‌شوند.

هدف از ثبت شرکت های تجاری کسب درآمد و معامله تجاری است. در شرکت های تجاری طبق توافق سرمایه ای برای انجام فعالیت تجاری اختصاص داده می شود. مقدار سهم هر کس در منافع و زیان های شرکت نیز در طی قراردادی مشخص می شود و میزان مسئولیت هر کس بر اساس نوع شرکت، میزان سرمایه و سهام بین اعضا به توافق می رسد. ما در ادامه به شرح انواع شرکت های تجاری می پردازیم.

 

معرفی انواع شرکت

طبق ماده ی ۲۰ قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران ، شرکت های تجاری بر ۷ قسم است :

۱)شرکت سهامی           

  ۲)شرکت با مسئولیت محدود    

     ۳)شرکت تضامنی    

  ۴)شرکت مختلط غیر سهامی

۵)شرکت مختلط سهامی  

 ۶)شرکت نسبی 

 ۷)شرکت تعاونی تولید و مصرف

 

انواع شرکت ها ی سهامی

شرکت های سهامی به دوس دسته سهامی عام و سهامی خاص تقسیم می شوند. جهت اطلاع از شرایط و قوانین مربوط به شرکت سهامی کلیک کنید. در ادامه مختصر توضیحاتی از انواع شرکت‌های سهامی آمده است :

شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص یکی از انواع شرکت ها است که تمام سرمایه آن توسط موسسین شرکت تامین می شود. در این نوع شرکت سرمایه به سهام های مساوی تقسیم شده و هر شریک مالک تعدادی از این سهام هاست. ویژگی های شرکت سهامی خاص به طور اختصاصی به شرح زیر می باشد.

۱- صاحبان سهام دارای اوراق سهم هستند (نه سهم الشرکه)

۲- انتقال همه سهام یا مقداری از آن برای هر شریک آزاد می باشد

۳- شرکا حداقل سه نفر هستند

۴- مسئولیت هر سهامدار به میزان سهام آن ها بستگی دارد

۵- حق فروش سهام در بازار بورس به عموم وجود ندارد (سرمایه شرکت را صاحبان سهام باید تامین کنند)

۶- سرمایه شرکت حداقل باید ۱میلیون ریال (۱۰۰هزار تومان) باشد.

۷- در صورت کم شدن سرمایه یک سال برای جبران داده شده، در غیر این صورت نوع شرکت باید عوض شود.

۸- در عنوان شرکت حتما باید کلمه “خاص” ذکر شود. مثل “شرکت سهامی خاص الوند”

شرکت سهامی عام

در شرکت سهامی عام، سرمایه به سهام‌های مساوی تقسیم شده و قسمتی از سرمایه با انتشار اوراق بهادار و فروش به مردم (یعنی سهیم کردن اشخاص ثالث در تامین سرمایه)، تامین می شود. ویژگی های شرکت های سهامی به شرح زیر هست.

۱- حداقل سهامداران ۵ نفر می باشند

۲- مسئولیت سهام داران به اندازه سهام شان است (یعنی در صورتی که شرکت دچار ضرر شد، صاحبان سهام ملزم به پرداخت زیان ها نیستند). مثلا شرکتی که سرمایه آن سه میلیون ریال است اگر ورشکت شود به صورتی که پانصد هزار ریال کسر بیاورد ، طلبکاران حق مطالبه طلب خود از شرکا را نخواهند داشت چون شخصیت و اعتبار شرکا به هیچ وجه در شرکت دخالتی ندارد.

۳- کلمه “سهامی عام” باید قبل یا بعد از نام شرکت در کلیه اوراق ها، اطلاعیه ها و آگهی های شرکت به صورت روشن و خوانا قید شود.

انواع شرکت ها | شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود، از جمله شرکت هایی است که برای انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر تشکیل می شود. در این نوع شرکت بدون آن که سهام به قسمت های مساوی تقسیم شود، هر کدام از شرکا به اندازه سرمایه‌شان مسئول قرض ها و تعهدات شرکت هستند.  ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود عبارت است از؛

۱- مسئولیت شرکا به اندازه سهم الشرکه آن ها در هنگام سرمایه گذاری است.

۲- مسئولیت شرکا در قبال قرض ها و هزینه ها به اندازه سهم الشرکه می‌باشد.

۳- سهم الشرکه به طور آزاد قابل انتقال نیست.

۴- این نوع شرکت حداقل بین دو

نفر قابل تشکیل شدن است.

۵- برای کلیه فعالیت های بازرگانی، مهندسی، صنعتی،فناوری اطلاعات و…. مناسب هست (محدودیت فعالیتی ندارد).

شرکت تضامنی

صاحبان شرکت های تضامنی تحت عنوان اسمی اقدام به فعالیت های تجاری می کنند. اگر شرکت تضامنی دچار زیان و بدهی شود، صاحبان شرکت هر کدام موظف به پرداخت تمام بدهی هستند (درست بر خلاف شرکت های سهامی خاص). چرا که در شرکت های تضامنی شخصیت و اعتبار هر یک از شرکا شاخص شرکت هست. اما چرا کسی باید چنین شرکتی را به ثبت برساند؟ کسانی که با این شرکت ها همکاری دارند، راحت تر اعتماد و معامله می کنند. چرا که می دانند در صورت بروز مشکلی بدهی آن ها حتما داده می شود، پس شرکت های فعال در حوزه ارز (صرافی ها) و دیگر کسب و کارهای از این قبیل علاقه به تشکیل شرکت تضامنی دارند.

شرکت نسبی

شرکت نسبی یکی از انواع شرکت است که شباهت بسیاری به شرکت های تضامنی دارد. تنها تفاوت اصلی این دو شرکت در مقدار مسئولیت صاحبان در پرداخت قروض است. در شرکت های نسبی اگر مقدار بدهی بیشتر از دارای شرکت باشد، هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای که در شرکت داشته اند، موظف به پرداخت بدهی ها هستند.

ویژگی های مشترک شرکت تضامنی و نسبی :

۱- هر دو شرکت زمانی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی و سهم شرکه غیر نقدی صاحبان مشخص شده باشد.

۲- در هر دو شرکت منافع به نسبت سهم شراکت به شرکا تعلق می گیرد (مگر آن که در شراکت نامه قاعده دیگری ذکر شده باشد).

۳- شرکا باید یک نفر را از میان خود و یا از خارج به سمت مدیری انتخاب کنند.

۴-سهم الشرکه هر کدام از شرکا اگر غیر نقدی باشد، باید به باقی شرکا اطلاع داده شود.

۵- هر دوشرکت با دو یا چند شریک امکان ثبت وجود دارد.

۶-در هر دو شرکت بدون رضایت تمام شرکا کسی حق انتقال سهم به غیر (حتی بین اعضا) را ندارد.

۷- موارد انحلال شرکت نسبی و شرکت تضامنی، تبدیل شرکت، تغییر شریک (بر اثر خروج، فوت یا محجوریت یکی از شرکا) و ادامه حیات شرکت به یک شکل می‌باشد.

انواع شرکت ها | شرکت های مختلط

شرکت های مختلط از یک یا چند شریک ضامن و یا شریک با مسئولیت محدود و یا شرکاء سهامی تشکیل می شوند. به دلیل همین ادغام به این نوع شرکت‌ها مختلط می گویند. معمولا شرکت های مختلط در اثر ادغام چند شرکت سرمایه ای و تضامنی ایجاد شده اند. برای مثال تاجری که نیاز به سرمایه دارد و نمی خواهد از کسی قرض کند، با دریافت سرمایه از چند نفر و وارد کردن آن ها با مسئولیت محدود به شرکت، تمام مسئولیت شرکت را به عهده می گیرد و در صورت استهلاک تمام سرمایه و باقی ماندن بدهی، تنها تاجر مسئول پرداخت بدهی هاست. شرکت های مختلط به دو دسته؛ شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیر سهامی تقسیم می شود.

انواع شرکت های مختلط :

شرکت مختلط سهامی: این نوع شرکت در واقع ترکیبی از شرکت سهامی و تضامنی است. پس شرکت مختلط سهامی تحت نامی بین چند شریک سهام دار و چند شریک ضامن اداره می شود.

شرکت مختلط غیر سهامی: در این نوع شرکت چند شریک ضامن با شرکای با مسئولیت محدود تحت نامی تجارت می کنند. یعنی در این حالت شرکت مختلط ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود است.

انواع شرکت ها | شرکت تعاونی

شرکت تعاونی یکی از انواع شرکت ها می باشد که جهت رفاه و بهبود وضعیت اجتماعی تشکیل دهندگان آن (حداقل ۷نفر با تابعیت ایرانی)، با هدف تولید و توزیع از طریق همکاری تشکیل می شوند. انواع شرکت های تعاونی را می توان به چهار گروه تقسیم کرد :

– شرکت های تعاونی تولید شهری

– شرکت های تعاونی توزیع شهری

– شرکت های تعاونی تولید روستایی

– شرکت های تعاونی توزیع روستایی

باید نوع فعالیت و نوع  شرکت اعم از تولیدی یا توزیعی بودن قید شود و یک شرکت تعاونی می تواند در عین حال شرکت تعاونی تولید و مصرف و اعتبار باشد.

 

چرا باید شرکت تاسیس کرد؟

دو مساله مهم در طی تجارت باعث می شود تا افراد به دنبال ثبت شرکت خود باشند. اول آن که در هر شراکتی احتمال جدا شدن وجود دارد. برای آن که فعالیتی به طور سالم پیش برود، لازم است هر کدوم از شرکا سهم خود را از کار بدانند و با آسودگی با هم همکاری داشته باشند. ثبت شرکت به تمام شرکا امنیت شغلی داده و خیال آن ها را بابت مشخص بودن منافع کسب و کار آسوده می کند.

بنابراین با ثبت شرکت اگر هر کدوم از شرکا تصمیم به جدایی گرفت، با استناد به قراردادی که بسته اند می تواند منافع خود را دریافت و از کار خارج شود. موضوع دیگری که باعث می شود افراد به دنبال ثبت شرکت باشند؛ اعتباری است که با تشکیل شرکت به دست می آورند. در هر تجارتی، اعتماد به شرکتی که قانونی است و از چند نفر تشکیل شده راحت تر صورت می گیرد. بنابراین با ثبت شرکت معاملات و فرصت های تجاری بهتری در پیش روی صاحبان شرکت خواهد بود. علارغم اینکه امنیت مالی شرکا در این نوع فعالیت ها بر اساس نوع شرکتی که ثبت می کنند نیز بسیار بالاست.

 

برای ثبت انواع شرکت چه باید کرد؟

یکی از اقدامات اساسی برای ثبت شرکت اطلاع کامل از قوانین مربوط به هر کدام از انواع شرکت هاست. شما برای آن که بتوانید بالاترین منافع و امنیت را در کار تجاری خود داشته باشید باید از قوانین مربوط به هر نوع شرکتی که قصد تشکیل آن را دارید، اطلاع کسب کنید. از آن جا که قوانین و تبصره های مربوط به هر کدام از این شرکت ها بنابه شرایط متفاوت است، توصیه می کنیم برای شروع کار حتما از افراد باتجربه و آگاه در این زمینه اطلاع کسب کنید. مشاوران کسب و کار ما در موسسه کاردوک می توانند شما را برای بهترین انتخاب و بستن قراردادی با توجه به اهداف و فعالیت تجاری شما راهنمای مناسبی برای شما باشند. برای اطلاع از روند و مدارک مورد نیاز ثبت شرکت کلیک کنید.

 

سوالات و نظراتتان را باما درمیان بگذارید

موسسه سبزاندیشان ویراسرمایه

🔻🔻🔻🔻🔻
ویرا سرمایه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *