برای آشنایی با تحلیل احساسات معامله گران دعوت می شود این مقاله از مقالات آموزش فارکس را مطالعه فرمایید.
تحلیل احساسات معامله گران یا Sentiment Analysis را در کمتر دوره آموزشی خواهید دید. غالبا انواع تحلیل ها را فقط تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال می دانند. در حالی که تحلیل احساسات می تواند بسیار مهم و کارساز باشد. از تجزیه و تحلیل احساسات جهت اندازه گیری و سنجش احساس سایر معامله گران نسبت به یک جفت ارزی خاص استفاده می شود.
قبلاً گفتیم که نوسانات قیمت باید به لحاظ نظری کلیه اطلاعات موجود در بازار را منعکس کند؛ اما متأسفانه، برای ما (یعنی معامله گران فارکس) به این سادگی ها نیست.
بازارهای فارکس به سادگی همه اطلاعات موجود را منعکس نمیکنند؛ چرا که در اینصورت همه معامله گران به شیوه های یکسان عمل می کنند.
به همین دلیل است که تحلیل احساسات در فارکس مهم است. هر معامله گری در مورد نحوه عمل بازار، نظر مختص به خودش را دارد و اینکه در همان جهت بازار معامله کند یا خلاف آن.
بازار دقیقاً مشابه اینستاگرام است. شبکه ای پیچیده و متشکل از افرادی است که میخواهند طرز تفکر یا محصول خود را به ما غالب کنند.
جدا از شوخی، بازار اساساً نشاندهنده احساسی است که همه معامله گران از جمله شما، وارن بافت، یا حسن آقای همسایه نسبت به بازار دارند.
نظرات و عقاید بیان شده توسط هر معامله گری در موقعیتهای مختلف به شکل گیری احساسات کلی بازار کمک میکند، بدون توجه به اینکه چه اطلاعاتی در آن وجود دارد.
مشکل این است که به عنوان یک معامله گر خردهپا، هر چقدر هم در مورد یک معامله خاص احساس داشته باشید (مطمئن باشید)، نمیتوانید بازارهای فارکس را به نفع خود تغییر دهید و با خود همراه کنید.
حتی اگر شما واقعاً باور داشته باشید که دلار بالا خواهد رفت و احساستان هم درست باشد، اما سایرین با آن مخالفت کنند، شما نمیتوانید بیشتر از این کاری انجام دهید. مگر اینکه شما جورج سوروس یا گلدمن ساکس باشید.
از کجا متوجه احساسات معامله گران شویم؟
اگر مدتی تجربه معامله در فارکس را دارید احتمالا با تصویر زیر مواجه شده باشید.
چنین اطلاعاتی را معمولا در وبسایت بروکرها می توان یافت. این به ما نشان می دهد که چند درصد از تریدرهای این بروکر در معامله خرید و چند درصد در معامله فروش یک جفت ارز خاص هستند.
به عنوان مثال بر طبق اطلاعات بالا، ۷۳ درصد از تریدرها در معامله فروش و ۲۷ درصد در معامله خرید EUR/USD هستند.
و برای USD/CHF می بینیم که ۸۳ درصد در معامله خرید و ۱۷ درصد در فروش هستند.
اینها نشان دهند احساسات معامله گران در این بروکر هستند.
به عنوان یک معامله گر باید همه این مسائل را در نظر بگیرید و باید جو بازار را تجزیه و تحلیل کنید.
چگونه بر اساس این اطلاعات معامله کنیم؟
این به شما بستگی دارد که احساس بازار را بفهمید، اینکه احساس بازار صعودی است یا نزولی؟
سپس شما باید تصمیم بگیرید که چگونه میخواهید درک خود از احساسات بازار را وارد استراتژی تجاریتان نمایید.
اگر میخواهید احساسات بازار را نادیده بگیرید، این انتخاب شماست. اما صراحتا به شما میگوییم که این به ضررتان است!
آنالیز احساسات اغلب به عنوان شاخص معکوس استفاده میشود. چند ایده وجود دارد که چرا این اتفاق میافتد (یعنی اینکه چرا از آنالیز احساسات به عنوان شاخص معکوس استفاده میشود؟)
یک ایده پشت این مساله، این است که اگر همه (یا تقریباً همه) احساس یکسانی دارند، پس زمان آن است که نوگرا شویم و برخلاف احساسات عموم معامله کنیم.
به عنوان مثال، اگر همه به یورو/دلار آمریکا (یورو در مقابل دلار آمریکا) خوشبین هستند، ممکن است این زمانی برای فروش باشد (یعنی بر عکس آنها عمل کنیم).
چرا؟ متاسفانه باید بیشتر درس های مدرسه را بخوانید تا متوجه شوید 😉
ایده دیگر این است که اغلب معاملهگران خردهپا در فارکس (متاسفانه) تازهکار هستند و ضرر می کنند. بسته به اینکه از کجا آمار تهیه میکنید، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد از معاملهگران خردهپا، پول خود را از دست میدهند.
بنابراین اگر میدانید که همه این معامله گران بیسود که معمولاً اشتباه میکنند و در حال حاضر در پوزیشن خرید یورو/دلار آمریکا هستند ……………. خب چه می کنید؟ 🙂
بله ممکن است ایده خوبی باشد که برعکس آنها معامله کنید.
اینکه قادر باشید احساسات بازار را بسنجید یا به آنالیز احساسات بپردازید، میتواند ابزار مهمی در جعبهابزار شما به شمار رود.
بعداً به شما یاد میدهیم که چطور احساسات بازار را آنالیز کرده و از آن به نفع خود استفاده کنید. همانند ترفندهای تردستی.