• فرآوری روده گوسفند برای تولید هنگ درجه یک، فرآیندیست تخصصی که اکثر مراحل آن به صورت دستی انجام می گیرد.به دلیل اینکه محصول تولید شده در در ایران برای صادرات کاربرد دارد، دارای کیفیت بسیار مطلوبی می باشد.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت تولید: ۳۰ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۵۸۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۳٫۴ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۳۸ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۴۸ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۲٫۵ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-بازار صادراتی مناسب
-عدم ارزبری تولید و صادرات روده
-دانش فنی در دسترس
-دارا بودن مقام سوم صادرات بعد از زعفران و خاویار
موانع و مشکلات:
-فسادپذیری بالا و شرایط نگهداری خاص
-واردات روده مصنوعی
-کمبود مواد اولیه
-عدم حمایت دولت از صادرکنندگان
-نرخ سود بالا تسهیلات بانکی برای تولید
-خام فروشی
• هر ۹۱ متر روده یک هنگ نامیده می شود که مبنای محاسبه پولی و صادراتی است و در خارج از کشور آن را “یارد” می نامند . ۹۰% صادرات روده ایران به کشورهای اروپایی بخصوص کشور آلمان انجام می گیرد و قیمت آنها هم بر مبنای کالیبرهها و درجه ۱ و ۲ متفاوت است. روده ایران در سراسر دنیا از معروفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار است. زیرا کارها توسط افراد متخصص بصورت دستی و با ظرافت و دقت بالایی انجام می گیرند.
• هرچه بازار صادرات روده بیشتر باشد قیمت گوشت هم کمتر می شود. درآمد زایی صادرات روده سالانه ۱۰۰ میلیون دلار برآورد می شود که عمده این محصول به کشور آلمان صادر می شود.البته در این کشور مرکزی وجود دارد که از ان جا روده به سایر کشورهای اروپایی و گاهی اوقات به آمریکای لاتین صادر می شود. آلمان، ایتالیا ، هلند، فرانسه و لهستان عمده ترین واردکنندگان روده از ایران هستند. روده محصولی صددرصد صادراتی است و تولید این محصول یکی از کارهای بسیار اشتغالزا است که علاوه بر جلوگیری از تخریب محیط زیست جزوه پنچ محصول گران ارزآور کشور به حساب می آید.