• ماکارونی یکی از انواع پاستاست. این ماده غذایی بیشتر در کارخانجات بهصورت خشک تولید میشود.
• به دلیل شرایط ناشی از تحریم هم اینک تامین قطعات یدکی مورد نیاز خطوط تولید کارخانجات علاوه بر گرانی با مشکل مواجه است.قیمت مصرف کننده محصولات ماکارونی در مقایسه با سایر محصولات صنایع غذایی که ۹۵ درصد مواد اولیه آن ها از آرد است بسیار پایین می باشد.با افزایش نرخ ارز در مقابل ریال قابلیت سرمایه گذاری های آتی این صنعت با مشکلات بسیار زیادی رو به رو است.
علاوه بر استاندارد های بسیار بالای محصولات ماکارونی در ایران که در مقایسه با محصولات ایتالیایی و اروپایی و … برابری می نماید، متاسفانه سرانه ی مصرف ایران (۶ کیلوگرم) در سال به نسبت مصرف سرانه ی کشور های اروپایی (۲۸ کیلوگرم) در سال بوده و بسیار پایین می باشد.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت تولید: ۵۰۰۰ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۶۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۲۴۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۵۴ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۳۴ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۴۸ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۳ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-تکنولوژی دردسترس
-سرانه مصرف بالا و رو به رشد
-بازار صادرات مناسب
موانع و مشکلات:
-مشکلات تامین مواد اولیه بسته بندی
-بازار رقابتی بالا
-افزایش قیمت گندم
-هزینه های بالای تولید
-مشکلات تامین قطعات تجهیزات تولید
• علیرغم تقاضای بالای محصول ماکارونی ایران از سوی سایر کشور ها متاسفانه بنا به دلایل مختلف از جمله تحریم ها میزان صادرات ایران به کشور های صاحب نام این صنعت از عدد بسیار پایین تری برخوردار است.
وجود قاچاقو عدم حمایت دولت از صادرات ماکارونی از دیگر مشکلات این صنعت می باشد.وجود تحریم و مشکلات ارزی باعث بروز برخی مشکلات در مسیر تولید ماکارونی در کشور گردیده است.به دلیل کمبود مواد اولیه بسته بندی مشکلات زیادی در افزایش قیمت این مواد در تولید ماکارونی به وجود آمده است.
• اینک که بر اساس گزارش توجیهی وزارت صنعت معدن و تجارت بالغ بر یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تن ظرفیت سرمایه گذاری تولید ماکارونی در کشور صورت گرفته است و بالغ بر ۷۵۰۰ نفر در این صنعت مشغول به فعالیت می باشند و ارزش ریالی این سرمایه گذاری حدود بیش از صد هزار میلیارد ریال می باشد نشان از قدرت بالای صنعت ماکارونی در بین صنایع غذایی کشور دارد. متاسفانه علیرغم جایگاه بسیار بالای ماکارونی به عنوان ماده غذایی ارزشمند بدست آمده از گندم، میزان مصرف سرانه و صادرات و دستیابی به ظرفیت کامل تولید کارخانجات همواره سه مولفه ی این صنعت بوده است در حالی که تنها با تامین مواد اولیه مورد نیاز (گندم) آن هم به موقع می توان نسبت به تولید با تمام ظرفیت کارخانجات و در نتیجه صادرات ماکارونی اقدام نمود.