• صنعت شیرینی و شکلات به عنوان یکی از زیر شاخههای صنایع غذایی، در زمره بخشهایی محسوب میشود که ارزش افزوده بسیاری ایجاد میکند و روند افزایشی تولیدات این صنعت نیز نشان میدهد که فعالان این بخش توانسته اند در عرصه رقابتی، خودی نشان دهند، اما مانند هر بخش دیگری، نوسانات بازار ارز و تحریمهای جدید، کام فعالان این صنعت را نیز تلخ کرده است.
شاخص های سرمایه گذاری در این کسب و کار:
ظرفیت تولید: ۱۵۰۰ تن در سال
نرخ برابری دلار: ۲۳۰۰۰ تومان
مساحت زیربنا: ۱۸۰۰ متر مربع
هزینه تجهیزات: ۶٫۵ میلیارد تومان
تعداد اشتغال: ۵۲ نفر
نرخ بازدهی داخلی: ۳۹ درصد
مدت زمان بازگشت سرمایه: ۲٫۷ سال
مزیت ها و نقاط قوت:
-ارزش افزوده بالا
-بازار نسبتا مناسب صادرات
-بالا بودن کیفیت محصولات تولید داخل
-مصرفی بودن محصول
موانع و مشکلات:
-واردات شکلات
-واردات به صورت قاچاق
-مشکلات تامین مواد اولیه به دلیل وارداتی بودن بخشی از اقلام
-افزایش قیمت شکر
-کمبود روغن
• واقعیت این است که در بیش از یک دهه گذشته، ما در مسیری صعودی قرار داشته ایم. اگر ملاک را بر صادرات قرار دهیم، در سال ۱۳۸۱ مبلغ کل آن چیزی در حدود ۴۰ میلیون دلار بود و حجم تولید را نیز عددی در حدود ۶۰۰ هزار تن شکل میداد. این در حالی است که بر اساس آمار موجود، سال گذشته چیزی حدود ۷۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم. ضمن اینکه مقاصد صادراتی ما نیز از محدوده کشورهای حوزه خلیج فارس و همسایگان، به ۶۶ کشور مختلف در سرتاسر دنیا افزایش داشته و تولید ما نیز به بیش از ۱.۵ میلیون تن رسیده است.
• گرچه شیوع ویروس کرونا ۱۰ تا ۲۰ درصد بر بازار داخل و صادراتی تاثیر گذاشته است، اما مشکل اصلی کارخانهها کمبود روغن و نوسانات قیمت شکر است.