09150566946

ارز دیجیتال سولانا (solana) چیست؟

solana 1 - ارز دیجیتال سولانا (solana) چیست؟

معرفی ارز سولانا

ارز سولانا (Solana) یک بلاک‌چین رمزارزی با کارایی بالا است که از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی می‌نماید. آناتولی یاکووِنکو (Anatoly Yakovenko)، مؤسس و مدیرعامل سولانا، در سال ۲۰۱۷ میلادی، پی برد که از تابع هش بیت‌کوین معروف به SHA256، می‌توان برای ایجاد یک روش زمان‌سنجی غیرمتمرکز در یک بلاک‌چین رمزارزی استفاده کرد.

هدف سولانا به حداکثر رساندن بازدهی شبکه خود، از طریق مکانیزم اثبات سهام با کمترین موانع ورودی، با تراکنش‌های دارای برچسب زمانی (timestamped) می‌باشد. این امر ارز دیجیتال سولانا را مجاز می‌کند بین ۵۰ تا ۶۵ هزار تراکنش را در ثانیه و با محدودیت تئوریک بیشتر از ۷۰ هزار تراکنش در ثانیه را پردازش کند. سولانا در مقایسه با ۷ تراکنش بر ثانیه در شبکه بیت‌کوین و ۱۵ تراکنش بر ثانیه در اتریوم و برخلاف پروژه‌های مشابه دیگر از جمله Polkadot و اتریوم ۲، یک بلاک‌چین منفرد می‌باشد.

ویژگی‌های پروژه سولانا (Solana)

ارز دیجیتال SOL توکن محلی شبکه بلاک‌چینی سولانا (Solana) می‌باشد. این شبکه از الگوریتم اجماع اثبات سهام بهره می‌برد، لذا این شبکه به کاربرانی که این ارز را نگهداری نمایند پاداش می‌دهد. به‌منظور افزایش امنیت، تمام کارمزد‌های پرداختی که از طریق SOL محاسبه می‌شوند، پس از دریافت سوزانده خواهد شد که این امر منجر به کاهش ساپلای کل در طی زمان می‌شود.

این دو ویژگی منجر به افزایش قیمت این ارز در درازمدت برای آینده سولانا پیش‌بینی می‌کند. در ادامه ویژگی‌های مهم این ارز بیان می‌شود.

  • سولانا (Solana) یک شبکه بلاک‌چین تک‌لایه و با سرعت بالا است. هم‌اکنون حداکثر ظرفیت این شبکه ۶۵ هزار تراکنش در ثانیه با بلاک تایم ۴۰۰ میلی‌ثانیه می‌باشد. نماد ارز این شبکه SOL نام دارد.
  • اکثر کارکنان تیم این پروژه سابقه فعالیت در شرکت کوالکام (Qualcomm) را در رزومه کاری خود دارند.
  • در حال حاضر بلاک‌چین این پروژه دارای بیش از ۸۰ تأییدکننده (Validator) است. تعداد اعضای فعال انجمن این پروژه در شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام، ردیت و توییتر به بیشتر از ۵۰۰۰۰ نفر می‌رسد.
  • این پروژه توانسته است بیش از ۲۵ میلیون دلار را از طریق سرمایه‌گذاری شرکت‌های مختلف نظیر Muticoin Capital، Foundation Capital و … جذب کند.

ارز دیجیتال سولانا یک شبکه مبتنی بر بلاک‌چین است که توسط اعضای سابق شرکت‌های کوالکام، اینتل و دراپ‌باکس شکل گرفت. پروتکل این شبکه بر اساس الگوریتم اجماع اثبات سهام محول شده (DPoS) است و تمرکز آن روی افزایش مقیاس‌پذیری بدون کاهش امنیت و تمرکززدایی می‌باشد. هدف از این پروژه در سطح بین‌المللی پشتیبانی از نرم‌افزارهای بلاک‌چینی با سرعت بالا برای سیستم‌های مالی است.

تحلیل ارزدیجیتال سولانا

  • مقیاس‌پذیری: ارز سولانا با حفظ بلاک تایم ۴۰۰ میلی‌ثانیه‌ای، قادر به پشتیبانی بیش از ۵۰ هزار تراکنش در ثانیه می‌باشد.
  • تمرکززدایی: این شبکه قادر است با استفاده از یک پروتکل منحصر به فرد به نامTurbin میزبانی هزاران گره را داشته باشد.
  • کارمزد پایین: در این شبکه به ازای هر ۱ میلیون تراکنش تنها برابر با ۱۰ دلار است.

نحوه عملکرد سولانا (Solana) چگونه است؟

سولانا عملکرد بسیار پیچیده‌ای دارد. Proof of History یا همان PoH، یک جز در الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) در سولانا به شمار می‌آید. مکانیزم PoH، تراکنش‌هایی که شامل زمان‌سنجی می‌باشند را به یک بلاک سولانا اضافه می‌کند.

هر بلاک جدید در سولانا نیز هر ۴۰۰ میلی‌ثانیه ایجاد می‌شود. این زمان‌سنجی غیرمتمرکز که به‌عنوان مرجعی برای برچسب زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد، تابع هش SHA256 نامیده می‌شود. این همان تابعی است که در سازوکار الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) در بیت‌کوین نیز استفاده شده است.

سولانا وظایف مانند رهبری، اعتبارسنجی، بایگانی و غیره را برعهده شرکت‌کنندگان شبکه می‌گذارد در واقع می‌توان گفت، تمامی نودهای سولانا در عملکرد شبکه نقش مهمی دارند.

عرضه اولیه ارز دیجیتال سولانا

در ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی عرضه اولیه (ICO) رمزارز سولانا (SOL) از طریق CoinList انجام گرفت که در آن، ۸ میلیون SOL با قیمت ۱٫۷۶ میلیون دلار یا ۰٫۲۲ دلار به ازای هر کوین به فروش رسید که این تنها ۱٫۶ درصد از کل عرضه این کوین محسوب می‌شود.

برنامه اعطای توکن سولانا کاملاً تهاجمی می‌باشد. به این صورت که کل سرمایه این تیم در طی دو سال و به‌آرامی آزاد خواهد شد و سایر توکن‌های SOL همچنان در گردش خواهند ماند.

موارد استفاده از توکن SOL

  • استیکینگ: با نگهداری و استیکینگ این توکن می‌توان به شبکه کمک کرد و به‌صورت دوره‌ای ارز SOL دریافت نمود.
  • کارمزد تراکنش: به‌منظور استفاده از این شبکه و ایجاد قرارداد هوشمند و انجام تراکنش، کاربران باید کارمزد را از طریق ارز SOL پرداخت نمایند.
  • اجماع: در آینده کاربران امکان رأی‌دهی در شبکه را فقط از طریق دارابودن ارز SOL خواهند داشت.

ارزیابی اختصاصی ارز دیجیتال سولانا

مانند بسیاری از پروژه‌های جدید، قیمت ارز SOL نیز دارای نوسانات فراوانی است. در حال حاضر حدوداً قیمت این ارز برابر با ۱ دلار می‌باشد که با ساپلای در گردش ۴ درصدی، ارزش بازار پروژه سولانا برابر با ۲۰ میلیون دلار در نظر گرفته می‌شود.

این یک عدد متوسط و معقول است. اما باید خاطر نشان کرد که در پایان سال ۲۰۲۰ عرضه گسترده این ارز به بازار رخ خواهد داد، پیش‌بینی می‌شود که به یک‌باره تعداد کل توکن‌های در گردش از تقریباً ۷۰ میلیون واحد SOL به بیشتر از ۴۵۰ میلیون واحد افزایش می‌رسد. این عرضه می‌تواند دامپ و افت شدید قیمت را داشته باشد.

در طول یکی دو سال اخیر پروژه‌های متعددی نظیر Elrond، Celer، Perlin و …. با تمرکز بر روی تکنولوژی بلاک‌چین و بهبود آن ارائه شده است که به لحاظ قیمتی با شکست روبه‌رو شده‌اند. از این رو سولانا اولین پروژه‌ای نمی‌باشد که چنین اهدافی دارد و روی بایننس لیست شده است.

به طور کلی، این ارز همانند اکثر ارزهای تازه، ممکن است در کوتاه‌مدت سود زیادی را تولید کند. اما در درازمدت بهتر است نسبت به سرمایه‌گذاری در آن جانب احتیاط را در نظر گرفت.

تحلیل قیمت ارز SOL

ارز دیجیتال سولانا در ماه آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی، با قیمت حدودی ۱ دلار به ازای هر توکن در بازار رمزارزها معامله می‌شد. معاملات SOL در صرافی بایننس کمی پس از این امر آغاز شد، اما این امر تأثیر مثبتی بر بهای سولانا نداشت و بهای آن در طی یک‌روند کاهشی به ۶۰ سنت رسید و تا اوایل ماه جولای سال ۲۰۲۰ در این محدوده باقی ماند.

نمودار روند روزانه قیمت ارز دیجیتال سولانا از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱

در اواخر ماه جولای، روشن شد که صرافی FTX، در حال راه‌اندازی یک صرافی غیرمتمرکز در بلاک‌چین سولانا با نام Serum می‌باشد. در یک ماه پس از راه‌اندازی آن، قیمت کوین سولانا تا حدود ۵ دلار بالا رفت.

کیف پول‌های SOL

کیف پول‌های رمزارزی متنوعی برای سولانا در دسترس نیست و تنها گزینه نرم‌افزاری، کیف پول تراست ولت در اختیار است. در بین گزینه‌های سخت‌افزاری، می‌توان به کیف پول Ledger Nano S اشاره کرد که از کوین SOL پشتیبانی می‌نماید. نکته جالب این است که یک کیف پول تحت وب غیرحضانتی نیز توسط جامعه ارز دیجیتال سولانا و موسوم به SolFlare، برای این رمزارز ارائه شده است.

برای ذخیره‌سازی ارز دیجیتال سولانا باید از کیف پول‌های دیجیتالی استفاده نمود. کیف پول‌ها این امکان را می‌دهند تا ارز خریداری شده را در آن ذخیره نمود. این کیف پول‌ها در انواع مختلف سخت‌افزاری، کیف پول‌های نرم‌افزاری، کیف پول‌های تحت وب و کیف پول‌های کاغذی در بازار وجود دارند در ادامه برخی از کیف پول‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این ارز معرفی می‌گردد.

  • کیف پول Ledger: یک کیف پول سخت‌افزاری می‌باشد که از امنیت بالایی برخوردار است و در دو مدل Ledger Nano S و Ledger Nano X موجود است.
  • کیف پول TREZOR: این کیف پول نیز یک کیف پول سخت‌افزاری است و در دو مدل TREZOR T و TRZOR ONE موجود می‌باشد.
  • کیف پول KeepKey: از دیگر کیف پول‌های سخت‌افزاری که برای ذخیره‌سازی ارز سولانا به شمار می‌رود .
  • کیف پول Coinomi: این کیف پول یک کیف پول نرم‌افزاری می‌باشد که از امنیت بالایی برخوردار است.

اهداف رمزارز سولانا

۱-بهبود مقیاس‌پذیری: یکی از نوآوری‌های ارز سولانا الگوریتم اجماع اثبات تاریخ یا PoH می‌باشد که توسط آناتولی یاوونکو ارائه شد. این مفهوم سبب مقیاس‌پذیری بیشتر پروتکل می‌شود که به نوبه خود قابلیت استفاده را بالا می‌برد.

۲-زمان پردازش کوتاهارز دیجیتال سولانا در فضای رمزارزها به دلیل زمان پردازش خیلی کوتاه بلاک‌چین شناخته شده است. پروتکل ترکیبی ارز سولانا زمان اعتبارسنجی را برای معامله و اجرای قرارداد هوشمند به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. با زمان پردازش کوتاه، سولانا موردتوجه بسیاری از نهادها قرار گرفته است .

۳-کارمزد کم در قبال پردازش سریعپروتکل سولانا در نظر دارد تا تمام کاربرانی که زمان کافی ندارند هم به مشتریان سازمانی خدمت نمایند. یکی از وعده‌های اصلی سولانا به استفاده‌کنندگان این است که آنها از افزایش هزینه‌ها و مالیات غافل‌گیر نخواهند شد. این پروتکل به صورتی طراحی شده است که کارمزد معاملات بسیار کمی دارد در حالی که مقیاس‌پذیری و پردازش سریع را تضمین می‌کند.

 

🔻🔻🔻🔻🔻
ویرا سرمایه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *