09150566946

فیلتر نویسی چیست؟

8888888 1024x614 - فیلتر نویسی چیست؟

منظور از فیلتر چیست؟ 

به طور کلی کلمه فیلتر صرف‌نظر از نوع آن، به معنای پالایش، صاف کردن و جداکردن بخش­‌هایی از یک مجموعه است. با در نظر گرفتن این مفهوم، “فیلتر “در بورس به معنای جدا کردن تعدادی از نمادها  به منظور هدف خاصی است.

فیلترنویسی در بازار سرمایه

فرض کنید شخصی برای سرمایه­ گذاری، به دنبال سهام مناسبی است تا در شرایط مناسب اقدام به خرید آن نماید. پیدا کردن چنین نمادهایی از میان تمام نمادهای بازار کار سختی خواهد بود؛ اما می‌توان با فیلترنویسی این کار را به آسانی انجام داد. امکان فیلترنویسی در سایت (شرکت مدیریت فناوری بورس تهران) به سهامداران کمک می­‌کند دیده­ بان خود را به گونه­‌ای که سلیقه،ترجیح و تحلیل­شان است، مشاهده کنند و از کل نمادهای موجود در بازار، نمادهای منطبق بر فیلتر نوشته‌شده را انتخاب کنند. در این صورت بقیه نمادها به سهامدار نمایش داده نمی­شود. برای مثال، فیلتر بیش‌ترین صف خرید یا بیش‌ترین صف فروش، فیلتر صف فروش بالای n میلیون حجم، فیلتر نمادهای که n بار معامله شده‌­اند، فیلتر نمادهایی که کمتر یا بیشتر از حجم مبنا معامله شده­‌اند و … . در واقع فیلترنویسی ابزاری است که به شما کمک می‌کند سهامی که دارای فاکتورهای مدنظر شماست به راحتی از بقیه نمادهای بورسی جدا شود.

اگر بخواهیم تعریف تخصصی‌­تری از فیلترنویسی ارائه دهیم باید بگوییم که فیلترنویسی، مجموعه­‌ای از دستورات است که به صورت شبه کد­ها یا اسکریپت­‌ها (فایل­هایی محدود و قابل تشخیص از زبان برنامه­‌نویسی بوده که وظیفه و عمل خاصی را روی سایت پیاده­‌سازی می­کنند) تعریف می­‌شود و دارای یک‌سری از عملگرها و موارد از پیش تهیه شده است. ویژگی ذکر شده تا حدی سفارشی و شرطی کردن اطلاعات را برای سرمایه­‌گذاران اعمال کرده است.

 

مزایای فیلترنویسی

۱- رصد سریع: با استفاده از فیلترها شما می­توانید تمام نمادهای گروه­‌های مختلف بازار را زیر نظر داشته باشد و در سریع‌­ترین زمان وضعیت آن­‌ها را تحلیل کنید.

۲- عدم نیاز به نرم افزارهای جانبی: فیلتر‌نویسی از طریق سایت tsetmc (تب دیده بان بازار-> فیلترنویسی) انجام می‌­شود و نیازی به هیچ نرم افزار کمکی دیگری ندارد.

۳- امکان رصد بازار با استراتژی­‌ها و دسته­‌بندی­ های مختلف: برای مثال انتخاب فیلتری با ویژگی‌هایی مثل عدم نمایش حجم معاملات، نمایش تعداد و قیمت معاملات.

۵- نمایش اطلاعات تکنیکالی و فاندامنتالی به صورت تجمیعی: فیلترها می‌­توانند برخی اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال و یا موارد قابل استفاده در فاندامتال را روی نمادهای انتخاب شده پیاده­‌سازی کنند و احتیاج به تست در نرم افزارهای مختلف به صورت جداگانه وجود ندارد.

۶- راحت بودن محیط اسکریپت‌­نویسی: همان‌طورکه اشاره شد، برای استفاده از قابلیت فیلتر‌نویسی از اسکریپت­ استفاده می‌شود، که نیازی به دانستن برنامه­‌نویسی حرفه­‌ای نیست و با توجه به راهنمای سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران  (tsetmc) استفاده می­‌شود.

معایب فیلترنویسی

۱- بومی بودن: یکی از ویژگی‌­های فیلتر‌نویسی بومی بودن آن است. این ویژگی باعث می­‌شود در سایر بازارهای مالی استفاده نشود، چرا که در آن­ها اطلاعات متفاوتی مورد نیاز است و تنها در بازار بورس تهران امکان استفاده از آن وجود دارد.

۲- عدم استفاده از دوره­‌های زمانی (تایم فریم) مختلف: در حال حاضر در فیلتر‌نویسی تنها امکان استفاده از تایم فریم روزانه موجود است و امکان تعویض تایم فریم به هفتگی، ساعتی و … وجود ندارد.

۳- عدم امکان استفاده از بک تست: فرض کنید فیلتری تعریف کرده‌­ایم، که اگر سهمی ۸ درصد رشد کرد متوجه شویم برای خرید مناسب است؛ اما اگر بخواهیم بدانیم زمانی که سهم در گذشته در این شرایط بوده است چه اتفاقی برایش افتاده است، امکان پذیر نیست. 

۴- عدم ارتباط با سایر نرم افزارها برای گزارش­‌گیری

۵- محدودیت دسترسی به داده­‌های گذشته: طبق بررسی­‌ها برای برخی از داده­‌های گذشته محدودیت دسترسی تا ۲۱ روز قبل مشاهده شده است.

۶- فیلتر‌نویسی یک زبان برنامه­‌نویسی مانند MQL  در نرم افزارهای معاملاتی نیست.

🔻🔻🔻🔻🔻
ویرا سرمایه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *