09150566946

ویژگی های مهم یک کارآفرین موفق

Entrepreneur 800x450 1 - ویژگی های مهم یک کارآفرین موفق

کارآفرین فردی مشتاق خلق‌کردن است که توانایی دنبال‌کردن ایده‌های خود را دارد. او متوجه یک نیاز شده و برای پاسخ‌دادن به آن دست به کار شده است. در برخی مواقع حتی نیازی نبوده، اما او با ایجاد آن توانسته است کسب و کار خود را آغاز کند. کارآفرین تاثیرگذار بودن به مهارت‌های خاصی نیاز دارد. برخی از این مهارت‌ها به‌طور طبیعی در وجود فرد است، اما برخی دیگر را باید با تمرین و آموزش آموخت.مسئله مهم این است که موفقیت در کارآفرینی مستلزم داشتن یکسری ویژگی های تعیین کننده است. در ادامه این مقاله به برخی از این ویژگی ها خواهیم پرداخت.

۱. داشتن انگیزه

کارآفرینان معمولا آدم هایی خوش بین، آینده نگر و علاقه مند به پیشرفت در زندگی هستند. این افراد اعتقاد دارند که موفق خواهند بود و حاضر هستند برای به دست آوردن سود یا کمک به دیگران، روی منابعی که در دست دارند نیز ریسک کنند. کارآفرینان موفق معمولا از انرژی بسیار زیادی برخوردار هستند و نمی توانند برای رسیدن به آنچه در ذهن دارند، صبر کنند.این افراد همواره به کسب و کار خود فکر می کنند و به دنبال راهی برای افزایش سهم خود در بازار مربوطه هستند.

۲. مشتاق بودن

انگیزه یکی از اصلی ترین شاخص هایی است که کارافرینان موفق درون خود دارند. اما برای موفقیت باید در کنار با انگیزه بودن، مشتاق نیز بود. تفاوتی نمی کند که درباره DNA کارآفرینی صحبت می کنیم یا خصوصیات یک کارآفرین موفق یا شاید هم آناتومی چنین فردی. در تمامی حالات اشتیاق جزو جدایی ناپذیر یک کارآفرین موفق است.

در واقع اگر بخواهیم کلمه ای را پیدا کنیم که به بهترین نحو ممکن یک کارآفرین را توصیف می کند، بدون شک آن کلمه شور و اشتیاق است. اشتیاق ویژگی اصلی همه کارآفرینانی است که توانسته اند کارهای بزرگی را انجام دهند. در اصل این میزان انگیزه و اشتیاق شما است که می تواند میزان موفقیتتان به عنوان یک کارآفرین را تعیین نماید.کارآفرینان موفق همواره ایده هایی نو و خلاقانه در ذهن دارند. خلاقیت در واقع همان چیزی است که میان یک فرد موفق و یک انسان عادی تفاوت ایجاد می کند. والت دیزنی یک مثال بسیار خوب از میان کارآفرینان موفق جهان است. او با استفاده از خلاقیت خود توانست رقیبان خود را کنار بزند و در عرصه فعالیت خود به فردی موفق تبدیل شود.

۴. سازماندهی داشته باشید

یک کارآفرین موفق باید فرد سازمان یافته ای باشد. این سازمان دهی کلید اصلی در به نتیجه رسیدن کارهاست. ممکن است شما از منابع کمتری در مقایسه با رقیبان خود برخوردار باشید اما در صورت داشتن سازماندهی مناسب، می توانید از منابع موجود به شکلی بهینه بهره ببرید.

ساختار سازمانی ضعیف نه تنها مانعی برای رشد یک کسب و کار می شود، بلکه سبب می شود تا کار از مقیاس کوچکتری نیز برخوردار شود. یک محیط خوب می تواند در جذب مشتری تاثیر بسزایی داشته باشد. شما باید بدانید که بهترین کارآفرینان جهان همواره افرادی سازمان یافته و منظم هستند.

۵.  قدرت مذاکره کردن

یک کارآفرین باید بتواند در زمینه مذاکره کردن به شکلی مناسب عمل کند. در واقع هر چقدر که آنها بتوانند در مذاکره عملکرد بهتری را داشته باشند، موفقیت بیشتری را کسب خواهند کرد. به عنوان یک کارآفرین باید بتوانید بر سر موضوعات مورد بحث به شکلی مناسب مذاکره کنید. چرا که در طولانی مدت این کار به یک امر تعیین کننده در کسب و کار تبدیل می شود.

بسیاری از کارآفرینان به دلیل نداشتن مهارت مذاکره در طول مسیر با مشکلات زیادی رو به رو شده و شکست را تجربه می کنند. موضوعی که باید به آن اشاره کرد این است که خوشبختانه مذاکره کردن مهارتی اکتسابی است. به همین دلیل افراد می توانند با تمرین و تلاش آن را فرا گیرند.

۶. تطبیق پذیری

معمولا مدیران در یک شرکت برای پشتیبانی یا ارائه خدمات به همکاران یا کارمندان خود وابسته هستند. به عنوان یک کارآفرین باید در شروع کار تمامی یا بخش زیادی از کار را به تنهایی انجام دهید. این بدین معنا است که برای مدتی فقط و فقط خودتان هستید. چرا که شاید بودجه لازم برای استخدام حتی یک کارمند دیگر را نیز نداشته باشید. بنابراین شما باید هم مدیر باشید، هم حسابدار، هم فروشنده، هم منشی و هر کارمند دیگری که ممکن است در ادامه اقدام به استخدام او نمایید.

شما باید از نظر ذهنی برای چنین موقعیتی آماده شوید. در غیر این صورت نمی توانید خودتان را با حجم کارها تطبیق دهید و دچار مشکل می شوید. همه کاره بودن و توانایی انجام چندین وظیفه یکی از مهم ترین ویژگی های کارآفرینان موفق است. همین امر نیز سبب می شود که آنها درک بهتری درباره کارها و موقعیت های مختلف داشته باشد و بتواند بعدها به شکل بهتری تیم خود را مدیریت نماید.

۷٫ توانایی حل مسئله

کارآفرینی اساسا حل مسئله است. بیشتر کارآفرینان موفق روی حل یک یا چندین مشکل اصلی در حوزه خود تمرکز کرده اند. همین تلاش برای حل مسئله سبب شده است محصولات یا خدماتی را ارائه دهند که بیشترین سودآوری را برای آنها داشته است.

اگر شما نتوانید مشکلی را حل کنید، موفق هم نخواهید شد. به همین دلیل همواره تاکید می شود که برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق روی قدرت حل مسئله خود کار کنید.

۸٫ مهارت های تجاری عالی

یکی دیگر از دلایل اصلی موفقیت کارآفرینان، داشتن مهارت های تجاری و مالی عالی است. شاید خیلی از افراد این تصور را داشته باشند که برای شروع یک کسب و کار باید سرمایه ای عظیم داشت. اما این باور همیشه درست نیست. اگر شما مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق را داشته باشید، می توانید با کمترین بودجه ممکن کار خود را شروع نمایید.

کارآفرین کسی است که می تواند سیستم های داخلی، فرآیندها و محصولات لازم برای موفقیت یک کسب و کار را فراهم آورند. در کنار آن نیز روی فروش، گردش مالی و سودآوری نیز متمرکز می شوند. در واقع می توان گفت تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق به مهارت های تجاری فرد و دانش فنی او بستگی دارد.

۹٫ ریسک پذیری

یکی دیگر از ویژگی های کارآفرینان موفق ریسک پذیری است. در واقع کارآفرینان معمولا افراد ریسک پذیری هستند که همیشه آماده رفتن به عمق آینده ای هستند که هنوز از ساختار آن مطمئن نیستند. با این حال موضوع این است که هر ریسک کردنی باعث تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق نمی شود. چیزی که سبب موفقیت آنها می شود این است که تمایل دارند زمان و هزینه خود را روی ناشناخته ها سرمایه گذاری کنند. اما در کنار آن برنامه ریزی مناسب برای رویارویی با موضوعاتی که بابت آنها مطمئن نبوده اند را نیز خواهند داشت.

همین آماده بودن و محاسبه میزان ریسک ها است که به کارآفرینان این امکان را می دهد که در صورت عدم موفقیت به عقب بازگردند.

۱۰٫ درک صحیح پیشنهادات و بازار

کارآفرینی و به طور کلی شروع یک کسب و کار امری خطرناک و پر از ریسک است. اما شما با تحقیق درباره مفهوم تجارت، بازار و صنعت می توانید این خطر را تا حد زیادی کاهش دهید. شما حتی می توانید ایده خود را در مقیاسی کوچک امتحان کنید.

کارآفرینان موفق کسانی هستند که درباره محصول یا خدمتی که پیشنهاد می دهند آگاهی لازم را دارند. اگر آنها درباره تغییر نیازهای بازار، تاکتیک های رقبا و برخی از عوامل بیرونی دیگر آگاهی لازم را نداشته باشند، نمی توانند نتیجه خوبی به دست آورند.

۱۱٫ دوری از شک و تردید

کارآفرینان زیاد به خود شک نمی کنند. حتی فکر کردن به کارآفرینی نیز ممکن است شما را دچار شک و تردید کند. فرض کنید شما مثل استیو جابز فرد با استعدادی نیستید، اما اگر شجاعت لازم برای فکر کردن به انجام کارهای بزرگ را دارید، پس مطمئن باشید که خصوصیت لازم برای کارآفرین شدن را دارید. در واقع بهتر است به جای اینکه درباره توامند بودن خود برای شروع یک کارآفرینی نگران باشید، این کار را با تمام قلب و ذهن خود آغاز کنید و باور داشته باشید که موفق می شوید.

۱۲٫ مدیریت مالی

معمولا برای به دست آوردن سود در کارآفرینی باید کمی صبور بود. چرا که سوددهی در چنین فعالیت هایی کاری زمان بر است. برای اینکه به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید، نیازی نیست که فرد ثروتمندی باشید، اما باید بتوانید پول خود را مدیریت کنید. کارآفرینان موفق به خوبی از اهمیت مدیریت پول برای برنامه ریزی درباره تعهدات مالی در حال و آینده آگاه هستند.

داشتن مهارت مدیریت مالی یکی از ویژگی های کارآفرینان موفق است. در واقع یک کارآفرین بعد از تامین بودجه مورد نظر یا عملیاتی شدن برنامه، باز هم مدیریت مالی را رها نمی کند. چرا که پول یک اصل اساسی در موفقیت هر کسب و کاری است.

۱۳٫ توانایی برنامه ریزی

برنامه ریزی یکی از اصول مهم در کارآفرینی است. به عنوان یک کارآفرین موفق شما باید بتوانید در خصوص مدیریت منابع انسانی و مالی خود برنامه ریزی مناسبی داشته باشید. کارآفرینی یک تعهد طولانی مدت است که شما باید با داشتن برنامه ریزی مناسب در این مسیر پیش بروید.

۱۴٫اولویت اول مشتری

یک کارآفرین تاثیرگذار همیشه می‌داند که اساس یک تجارت مشتری است. نحوه جلب‌توجه مشتری اولین گام است که این کار را می‌توان از طریق رسانه‌های مختلف بازاریابی و تبلیغات انجام داد. همچنین مهم است که نیازهای مشتری را شناخته و تا جای ممکن بتوانید محصولات و خدمات را برای آن‌ها شخصی‌سازی کنید. این یکی از راه‌های تضمین‌شده برای فروش بیشتر و داشتن یک کسب و کار تاثیرگذار است. البته فراموش نکنید که هر سرمایه‌گذاری قرار نیست به کسب و کاری بزرگ منجر شود، بلکه شما می‌توانید با بالابردن سطح دانش خود ارزش کسب و کار را افزایش دهید و به‌عنوان یک برند شخصی‌ساز شناخته شوید.

🔻🔻🔻🔻🔻
ویرا سرمایه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *